Kraftfullt konsertsamarbeid i Nordstrand kirke

STORSLAGENT: Det blir kraftfullt, vakkert og dystert på en gang når Sølvguttene og NOR59 Kammerorkester setter opp Mozarts Requiem på tampen av januar.

STORSLAGENT: Det blir kraftfullt, vakkert og dystert på en gang når Sølvguttene og NOR59 Kammerorkester setter opp Mozarts Requiem på tampen av januar. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL
Sølvguttene og NOR59 Kammerorkester starter det nye konsertåret med et spennende musikalsk samarbeid. Det storslagne verket Mozarts Requiem settes opp i en konsertrekke i Oslo og Fredrikstad, med startskudd i Nordstrand kirke.

Mittnoblad 

Requiem er et av Mozarts mest kjente og beundrede verk. Mozart døde mens han komponerte verket, og det ble fullført av to av elevene hans. Det er knyttet mye mystikk til at Mozart døde som 35 åring, tilsynelatende frisk, mens han arbeidet med denne sjelemessen.

- Gutta gleder seg virkelig til å synge Mozarts Requiem igjen, det er favorittverket til mange av sangerne, med masse trøkk, og både vakre og dystre partier. Det er også noe helt eget å synge et verk sammen med et orkester. Det ser vi virkelig frem til, sier dirigent i Sølvguttene Fredrik Otterstad .

-Mozarts Requiem har en umiddelbar, men varig og tidløs kraft, samtykker dirigent og kunstnerisk leder i NOR59 Strykeinstitutt, Thorn Magnus Reymert. Han forteller at verket var et av de aller første som fanget ham som ung gutt og musikerspire.

- Jeg har ikke møtt noen som ikke har blitt rørt av dette verket, sier han.

Felles verdigrunnlag

Reymert, som selv er tidligere sølvgutt, er svært fornøyd med at Requiem nå settes opp i samarbeid mellom NOR59 Kammerorkester og Sølvguttene.

- Jeg opplever at vi samarbeider svært godt, og har et felles verdigrunnlag i arbeidet med unge musikalske krefter. I NOR59 er vi opptatt av å legge til rette for en inkluderende, motiverende og engasjerende miljø der barn og ungdoms unike energi fremelskes som en ressurs. Samtidig gir det å jobbe med de store verkene motivasjon og grunnlag for fordypning og inspirasjon.

Om Sølvguttene og NOR59 Strykeinstitutt

Sølvguttene har rundt 150 konserter året gjennom, alt fra større verk som Mozarts Requiem, turneer i inn- og utland, samt deltagelse i bryllup og begravelser.

NOR59 Strykeinstitutt tiltrekker seg nærmere 130 strykere fra hele Oslo. Kammerorkesteret består av de eldste elevene som spiller på et svært høyt nivå, på tross av sin unge alder. De har, foruten en rekke konserter, spilt inn to CD-er høsten 2017.

Requiem settes opp i Nordstrand kirke den 26. januar, Østre Fredrikstad kirke den 27. januar og Fagerborg kirke den 28. januar.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags