Unge musikere bidrar i ny Knerten-film

NOR59: Alba Vivaldi Huuse (t.v.) og Anna Hjort er to av musikerne som fikk være med på Knerten-innspilling. Her med dirigent Magnus Reymert.

NOR59: Alba Vivaldi Huuse (t.v.) og Anna Hjort er to av musikerne som fikk være med på Knerten-innspilling. Her med dirigent Magnus Reymert. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Mittnoblad Denne uken er det premiere på den nye filmen om Knerten. Unge musikere fra NOR59 strykeinstitutt har fått være med å forme lydbildet.

Komponister og musikkteoretikere er enige om at filmmusikk hjelper til med å fortelle en historie. Den veileder publikum både følelsesmessig og gjør filmopplevelsen både rikere og dypere.

Når Ekspedisjon Knerten når kinolerretet nå i november, har et knippe unge strykere fra nordstrandbaserte NOR59 Strykeinstitutt fått være med å gi filmen om den folkekjære figuren til Anne Cath. Vestly, det riktige lydbildet.

Fra Nissen-revy til kinolerretet

Det er komponist Erlend Hagen som står bak musikken i den nye filmen, og det er ikke første gang dirigent i NOR59, Magnus Reymert samarbeider med Hagen og Knerten-regissør Andreas Riiser. Det første samarbeidet hadde nemlig de tre gutta for tyve år siden, den gang som unge videregående-elever under Nissen Revyen i -97.

Ifølge Reymert ga de unge musikerne fra NOR59 en egen energi til innspillingen, i tillegg til de etablerte musikerne. Han påpeker også at det å få være med i studio med profesjonelle musikere, og kjenne på de høye kvalitetskravene var svært lærerikt for de unge musikerne.

Ny forståelse

Anna Hjort (16) og Alba Vivaldi Huuse (17) er to av musikerne fra NOR59 som fikk være med på innspillingen. At det var både morsomt og lærerikt kan de bekrefte.

- Vi har opplevd en ny side ved musikken og forstått en mye større del av musikkmiljøet. Jentene mener det er svært viktig at unge musikere får mulighet til å bli påvirket og inspirert.

- Vi fikk se hvor mye arbeid som går inn i å lage en film, og hvor mye samarbeid og kreativitet som kreves for oppnå et sånt resultat. Vi er veldig takknemlige for en så morsom og spesiell opplevelse, avslutter de to jentene.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags