Rekordår for Stolpejakten på Nordstrand

BEST HELSE: Det er hyggelig å samarbeide med Stolpejakten på Nordstrand, sier daglig leder Tiina Toikka. Stolpejakt er fin trening for mange. Her deler hun ut årskortpremier til Vibeke Haugsrud og Stian Våge.

BEST HELSE: Det er hyggelig å samarbeide med Stolpejakten på Nordstrand, sier daglig leder Tiina Toikka. Stolpejakt er fin trening for mange. Her deler hun ut årskortpremier til Vibeke Haugsrud og Stian Våge. Foto:

Av
DEL

Innsendt- 6519 stolpejegere har til sammen anslagsvis tilbakelagt rundt 57 000 kilometer i årets Stolpejakt, forteller prosjektleder og orienteringsløper i Bækkelaget Carl Godager Kaas. Det tilsvarer 1,4 ganger rundt jordkloden.

Han er imponert over årets deltakelse. Sammen med prosjektgruppa i Bækkelaget gleder han seg til å planlegge neste års stolpejakt, og å sette ut stolper til glede for stadig flere turgåere rundt omkring på Nordstrand.

- Stolpejakten har vært til stor inspirasjon for mange fine turer, forteller Vibeke Haugsrud. Hun bor på Karlsrud og hadde nærmeste stolpe bare et steinkast unna. Gleden var stor da hun i tillegg ble trukket ut som vinner av et årsabonnement på Best Helse.

Årets registrerte deltakere har besøkt stolper fra mai til november, og det er til sammen registrert 170 278 stolpebesøk. Den mest populære dagen var søndag 19. mai da 436 stolpejegere til sammen avla 4730 besøk. Som en kuriositet nevner prosjektlederen at det på 17. mai var 85 stolpejegere i sving med til sammen 670 stolpebesøk.

Det er årgangene 1969 og 1973 som i snitt står for flest stolpebesøk i 2019, med 114 besøk hver. 2006-årgangen er ikke langt bak, med i snitt 111 besøk hver.

- Kanskje denne aldersgruppen mobiliserer for nye rekorder neste år, undrer Carl Godager Kaas.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags