Gå til sidens hovedinnhold

Stolpejakten: Hvem blir besøkende nummer 100.000?

Artikkelen er over 2 år gammel

- Det hadde vært skikkelig moro å avslutte Stolpejakten-sesongen med å dele ut en premie til besøkende nummer 100.000, sier prosjektleder Carl Godager Kaas.

Innsendt

NORDSTRAND: Stolpejakten gjennomføres i år for femte gang på Nordstrand. Tilbudet er opprinnelig et svensk konsept og finnes nå mange steder i landet. På Nordstrand er det medlemmer av orienteringsgruppa i Bekkelaget som står bak utsetting av stolper og utarbeiding av kart.

I år er det 70 stolper plassert i området som strekker seg fra Lambertseter til Ekeberg, Hvervenbukta og Ormøya.

Stor pågang

Orienteringslaget legger til rette for stolpejakten på dugnad, og sørger for at stolpene er tilgjengelige for publikum gjennom hele sesongen fra 1. mai til 1. november. I år har pågangen vært rekordstor, og mer enn 4.300 har registrert seg som deltakere i Nordstrandsområdet. Til sammen har disse gjennomført over 97.000 stolpebesøk.

Kulturminner

I anledning det europeiske kulturminneåret 2018 er 20 av stolpene på Nordstrand plassert nær kjente og mindre kjente kulturminner. Her har orienteringslaget samarbeidet med lokalhistorielagene og funnet frem til et utvalg kulturminner. Stolpene er eksempelvis plassert der deler av filmen "Støv på hjernen" ble spilt inn på Lambertseter, ved landingsplassen for Luftskipet Norge på Ekeberg og ved hjemstedet til Anna Brannfjell. Ved å scanne QR-koden på disse stolpene kan besøkende finne mer informasjon om disse stedene.

Vil sette rekord

Når oktober er omme, hentes stolpene inn igjen og klargjøres for neste sesong på nye steder i området. Orienteringslaget har søkt midler for å kunne utvide utplasseringen av stolper til også å omfatte Søndre Nordstrand.

- Men først vil vi gjerne sette tidenes rekordbesøk, og kåre stolperegistrering nummer 100.000 sier prosjektleder Carl Godager Kaas. Han lover premie til rekordbesøkeren, og oppfordrer alle i bydel Nordstrand til å benytte fine høstdager til en stolpejakttur i området.

Fakta om Stolpejakten:

  • Stolpejakten er et fysisk lavterskeltilbud der du kan være med på å jakte på stolper i ditt nærmiljø.
  • Du kan velge om du løper, går eller sykler for å finne stolpene. Mange er også tilpasset rullestolbrukere.
  • Du kan registrere deg på nettsiden stolpejakten.no og bli med i trekningen av flotte premier. Du kan registrere stolpene du besøker via en app på mobilen eller manuelt.
  • Du kan også jakte stolper andre steder i landet. En oversikt over steder finner du på Stolpejakten.no