Gå til sidens hovedinnhold

Guttelag gikk til bronsefinale i NM i volleyball

Artikkelen er over 3 år gammel
Mittnoblad

Oslo Volleys gutter 19-lag gikk helt til bronsefinalen under årets NM-sluttspill i Stavanger.

- Fantastisk bra spill, sier trener Ole Lundeby.

Guttene er hovedsakelig fra Nordstrand/Oslo sør, og trener på Nordstrand. Laget tok sølv i U15-NM i 2014, og røk ut med minst mulig margin i kvartfinalen i U17-NM i 2016. Så laget har vært helt i landstoppen hele veien.

Det var en spent gjeng som reiste til NM i volleyball i Stavanger sist helg, hvor de 16 beste guttelagene i landet møttes til dyst.

Vi reiste til NM med et håp om å komme til kvartfinalen, men vi visste at det ville bli vanskelig siden de fleste lagene både har flere stjernespillere og langt flere treningstimer bak seg enn oss. Heldigvis kan mye av dette kompenseres med sterk lagånd, lang erfaring fra å spille sammen og gode forberedelser, påpeker Lundeby.

Møtte vestlendinger

I gruppespillet vant Oslo Volley-guttene to kamper, før det var duket for gruppefinale mot KFUM-Volda, som var sølvvinner i NM i 2016. Det ble en svært jevn kamp, hvor Volda vant første settet 25-23, Oslo Volley vant andre settet 25-23 , og i tiebreak trakk KFUM-Volda det lengste strået med 15-11.

Tøffe kamper

Dermed måtte Oslo Volley ut i åttendedelsfinale, hvor de fikk tøffest mulig motstand: Førde, som var bronsevinner i NM 2016.

I første sett hadde vi god kontroll og vant 25-19. Førde spilte imidlertid bedre og bedre utover i kampen og hadde hele 4 settballer i andre sett. Etter noen taktiske grep og gode prestasjoner klarte vi heldigvis å snu det til 27-25 og 2-0, forteller han.

Dermed var det duket for ny, knallhard motstand i kvartfinalen, nemlig Kristiansand som tok gull i 2016. Til sammen hadde Kristiansands spillere 30 landskamper - Oslo Volleys spillere ingen. Men likevel gikk Oslo-guttene seirende av banen.

Denne kampen viste til fulle at det er mulig for David å slå Goliat ved hjelp av gode forberedelser og topp motivasjon. Jeg antar at de undervurderte oss litt i første sett som vi vant 25-18 etter strålende spill. Etter at Kristiansand kjempet seg til 25-23 i andre sett trodde nok de fleste i det store og entusiastiske publikummet at løpet var kjørt, men guttene slo tilbake og kunne dundre den siste ballen i gulvet til 15-12 seier i tie-break.

Dermed var laget klar for semifinale, og motstander var hjemmelaget Sandnes. Guttene hang godt med, men motstanden ble for tøff og 0-2-tap.

Ny Volda-kamp

I bronsefinalen ble det nytt møte med KFUM-Volda. I første sett så Oslo-guttene ut til å ha kontroll, men etter at laget hadde hatt hele seks settballer, vant vestlendingene 29-27 i et svært jevnt sett. I det andre settet hang ikke laget like godt med, og dermed endte de på fjerdeplass.

Jentelaget

Oslo Volleys jentelag kvalifiserte seg også til NM i år, etter å ha blitt beste lag på Østlandet. De kom på 13. plass i NM i Stavanger etter flere knepne tap i avgjørende kamper, samtidig som de blant andre slo Blindheim som til slutt endte på 5. plass. De leverte årsbeste i spill, men ballen rullet altså ikke helt i deres retning i avgjørende situasjoner.