Marka-mystikk på Bøler

Jørn Simen Øverli synger om Oslomarka….

Jørn Simen Øverli synger om Oslomarka…. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MITTNOBLADTirsdag 5. desember blir det mystikk, overtro og marka-viser på Bøler bibliotek. Bokaktuelle Even Saugstad forteller fra sin nye bok og visesangeren Jørn Simen Øverli setter tilhørerne i rett stemning med viser fra Nordmarka og Krokskogen.


Boka «Mystikk og overtro i Oslomarka» kom ut tidligere i høst. Her får vi høre gamle og nye historier om hulder, nisser, troll og annet skrømt i Østmarka og Oslomarka forøvrig.

LES OGSÅ: Gjenferd og huldre i ny markabok
 

I foredraget får vi høre om fandens lykteskinn ved Nøklevann, gjenferdsgravfølget ved Vangenveien og mystiske luftspeilinger ved Kløftetjern. Andre smakebiter fra boka blir om nissen på Nuggerud og om gjenferder på Losby. Vi tar også turen til De Dødes Tjern og får høre om tidligere tiders signekarer – datidens «Snåsamenn».

I forbindelse med foredraget blir det minikonsert med musiker og sanger Jørn Simen Øverli. Han har tidligere samlet viser fra Oslomarka og gitt dem ut på CD og i bokform.

Arrangementet starter kl. 19.00. Det er gratis adgang og åpent for alle. Ingen påmelding. Den nye boka selges under arrangementet

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags