Gå til sidens hovedinnhold

Østensjø arbeiderlag og Oppsal arbeiderlag feiret 100 års- og 80-årsjubileum

Artikkelen er over 2 år gammel
Innsendt

Østensjø Arbeiderlag ble stiftet i 1918. Sammen med Oppsal Arbeiderlag som ble stiftet i 1938 feiret de to arbeiderpartilagene 100 års- og 80 års jubileum fredag 7. desember på Oppsal Samfunnshus.

Medlemmer av lagene var sammen ledelsen i Oslo Arbeiderparti og medlemmer av bydelspartiet i Østensjø invitert til en stilig jubileumsfest. Det ble servert god mat, holdt taler, sunget og danset. Roger Storslett leder av Østensjølaget og Randi Vollmerhaus leder av Oppsallaget holdt festtalene. Begge viste til lagenes innsats for lokalsamfunnene på Godlia og Oppsal.

Det begynte med vei-vann-og avløpssaker og arbeid for å få trikk til Oppsal i 1926. De senere årene har lagene vært engasjert i byutvikling lokalt og lokalpolitisk arbeid i bydel Østensjø.

Frode Jacobsen, leder av Oslo Arbeiderparti, takket lagene for innsatsen gjennom mange år for lokalsamfunnene på Godlia, Oppsal og bydel Østensjø og for innsatsen i valgkamper og i arbeidet med partiets programmer.

Det var laget en liten utstilling til jubileumsfesten med bilder, plakater og dokumenter fra lagenes virksomhet de siste 100 årene.

Lagene hadde også laget egne jubileumsberetninger som ble utdelt på jubileumsfesten.

Beretningene kan lånes på Deichman bibliotek på Oppsal.