Foredrag om krigsseilere og sjøfolk hos Nordstrand Seniorsenter

Foredrag med tema "Krigsseilere, fra sjøfolk i krig til helter i Jon Michelets romanverk"" hos Nordstrand Seniorsenter, Poppelstien 6.

Foredrag med tema "Krigsseilere, fra sjøfolk i krig til helter i Jon Michelets romanverk"" hos Nordstrand Seniorsenter, Poppelstien 6. Foto:

Av
DEL

Innsendt På Nordstrand seniorsenter har vi foredrag hver onsdag klokken 12.30.

Onsdag 27. november blir det foredrag med tema "Krigsseilere, fra sjøfolk i krig til helter i Jon Michelets romanverk". Foredraget holdes av forsker, historiker, forfatter og faglig leder for Norsk senter for krigsseilerhistorie; Bjørn Tore Rosendahl.

Norske krigsseilere seilte sammen med sjøfolk og skip fra mange allierte nasjoner. Ved å lære om andre lands krigsseilere kan det bidra til å bedre forstå vår egen historie.

Foredraget tar utgangspunkt i boken «Allied Seafarers in the Second World War» (2018) som Rosendahl har redigert og hvor den allierte krigsseilerhistorien for første gang fortelles. Her kommer det bl.a. fram bemerkelsesverdig mange likhetstrekk mellom den norske og den internasjonale krigsseilerhistorien.
Dette blir interessant så håper du kommer.

Arrangementet er ment for seniorer 62+ og har gratis inngang. Kafeteriaen er åpen før og etter foredraget og frister med lekre smørbrød, rundstykker, vafler og deilige kaker til svært hyggelige priser. Velkommen til oss.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags