Fakkeltog og julestemning i Prinsdal

På torsdag før jul ble det arrangert fakkeltog i Prinsdal hvor over 60 personer lyste opp gatene med fakler og julesang. Toget gikk fra Hauketo og ble avsluttet på bålplassen ved Prinsdalshallen med bål, varm drikke og pepperkaker.

Godt oppmøte

Over 60 personer møtte på torsdag 21. desember opp ved Hauketo Barnehage for å delta i fakkeltoget som var arrangert i regi av «HauketoPrinsdal Engasjementet».

«HauketoPrinsdal Engasjementet» er en nystartet gruppe som består av engasjerte beboere i Hauketo og Prinsdal. Initiativtakerne bak gruppen, Joachim Nybakke og Håvard Ostnes, opprettet gruppen for å øke og samle engasjementet for lokalmiljøet i Hauketo og Prinsdal.

LES OGSÅ: Sjekk dette elleville verdensrekordforsøket i Prinsdal

SE VIDEO: Prinsdølenes rekordforsøk

Ny tradisjon

— Vi ønsket å starte en ny juletradisjon i nærområdet og tenkte at et fakkeltog vil være et type arrangement som vil kunne spre mye glede i nærområdet, sier Håvard.

Initiativtakerne mener at det gode oppmøtet viser at fakkeltoget er en tradisjon som er kommet for å bli.

— Dette er jo en type arrangement alle kan delta på, og alt som trengs er godt humør, varme klær og en fakkel. Vi vil arrangere et fakkeltog også neste år, og da håper vi at enda flere vil ta turen, bekrefter Joachim.

Sosialt

Engasjerte beboere i alle aldre møtte opp ved Hauketo Barnehage for å delta i det som kan være Hauketo og Prinsdals nye juletradisjon.

Både Joachim og Håvard sier at fakkeltoget er et positivt innslag i nærmiljøet.

— Vi er overveldet over det gode oppmøtet og er veldig fornøyd med den gode stemningen blant de fremmøtte, sier en fornøyd Håvard.

— Det er mange smil og mye prating blant de fremmøtte, som var akkurat det vi hadde håpet på forhånd. Dette skaper utvilsomt nye vennskapsbånd og legger grunnlaget for et godt samhold i nærmiljøet, sier Joachim.

Fakkelvandringen

Fakkelvandringen gikk fra Hauketo Barnehage og videre inn på Rugdeberget før det tok veien videre langs Øvre Prinsdals Vei frem til bålplassen ved Prinsdalshallen.

— Vi er ikke så mange i «HauketoPrinsdal Engasjementet», så det var en liten utfordring med å få fyrt opp bålet i tide. Jeg måtte faktisk løpe fra toget for å rekke å fyre opp bålet før fakkeltogets ankomst ved bålplassen. Det gikk heldigvis fint, sier en fornøyd Joachim.

Vel fremme ble toget møtt av bål, varm gløgg og pepperkaker. Initiativtakerne var på forhånd usikre på om det var nok varm drikke og pepperkaker til de fremmøtte.

— Det var knyttet stor usikkerhet til hvor mange som kom til å delta i toget, så vi var veldig usikre på hvor mye vi måtte kjøpe inn av fakler, gløgg og pepperkaker. Heldigvis var det nok til alle, sier Håvard.

SE OGSÅ: Her kan du legge ut egne saker og bilder

Gode hjelpere

Håvard og Joachim setter pris på de fremmøtte fra Hauketo og Prinsdal Menighet som stilte med en håndfull sangere fra Prinsdal Sangeri.

— Vi er veldig takknemlige for at Hauketo og Prinsdal Menighet hadde mulighet til å bidra med sangere til fakkeltoget. De skapte god stemning i de 45 minuttene toget brukte på sin ferd mot bålplassen, sier Joachim.

Initiativtakerne ønsker å rette en stor takk til alle som møtte opp denne kvelden og som var med på å skape det som trolig er en ny tradisjon i Hauketo og Prinsdal.

— En stor takk til de fremmøtte. Uten dem hadde det ikke blitt den suksessen som det endte opp med å bli. Vi tror at dette var starten på en juletradisjon som er kommet for å bli, mener Håvard.

Årets fakkeltog i Hauketo og Prinsdal ble tatt godt i mot av beboerne i dalen, og initiativtakerne sier at dette bare var en forsmak på hva «HauketoPrinsdal Engasjementet» håper å få til i nærområdet i tiden fremover.

— Vi har hatt idémyldring om flere forskjellige typer arrangementer, men det er foreløpig ikke bestemt noe enda, så dere må nok bare vente og se, ler Joachim.

— Vi ønsker som sagt å få løftet engasjementet blant beboerne i dalen. Derfor oppfordrer vi folk til å ta kontakt med oss på Facebook dersom de har noen forslag til arrangementer eller andre tiltak som kan komme dalens beboere til gode, sier Joachim.

Beboerne i Hauketo og Prinsdal virket veldig fornøyde med sin nye juletradisjon, så dette ser ut til å være en tradisjon som er kommet for å bli.

LES OGSÅ:

Nå øker snart billettprisene

Har solgt juletrær på Nordstrand i 50 år!

Endelig fikk Kari Hilde French sønnen Joshua hjem til jul

Se hvor de nye bommene kommer!