Bahá’í-samfunnet i Oslo feiret 200-års jubileum for sin første profets fødsel på Nordstrand seniorsenter

Av
DEL

InnsendtMandag 28. oktober var det stor feiring på Nordstrand seniorsenter. Nærmere 90 personer, bahá’íer og deres venner, feiret at deres første profet, Báb, ble født i byen Shiraz i Iran for 200 år siden. Markeringen innleddes med korsang, fulgt av barneprogram, lesing fra hellige skrifter, tale, musikk, servering og sist vardebrenning.

Bahá’í-troen startet 1844 med at profeten Báb erklærte seg som den utlovede i alle store religiøse tradisjoner. Dette ledde til en brutal forfølgelse i Bábs hjemland, Iran. Til tross for dette klarte Bahá’í-troen å spre seg, og finnes i dag i de fleste land i verden.

Oslo fikk et etablert bahá’í-samfunn allerede 1948. Oslo sørøst har en egen bahá’í-gruppe som møtes regelmessig.

Målet for Bahá’í-troen er religionenes enhet og menneskehetens enhet. Man ser de store religionene som ledd i en felles åndelig utvikling for menneskeheten. Bahá’í-troen er den seneste religionen i denne utviklingen og har et budskap tilpasset vår tids behov.

Vår tid har mange store problem og bahá’íene ser det som løsninger er opprettelsen av menneskehetens enhet, foreningen av alle land i ett verdensføderativt system, som omslutter hele verden. På den måten kan vi takle miljøproblem, få til nedrustning, avskaffe ekstrem rikdom og fattigdom, osv.

Bahá’íene samarbeider gjerne med andre for å nå disse målene og er tilsluttet FN som ikke-statlig organisasjon.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags