Fullt hus på Sarabråten-kveld

Zoolog Petter Bøckman har Østmarka som nærmeste nabo og fortalte engasjert om beverens liv i Nøklevann på Sarabråten-kvelden i Bøler kirke.

Zoolog Petter Bøckman har Østmarka som nærmeste nabo og fortalte engasjert om beverens liv i Nøklevann på Sarabråten-kvelden i Bøler kirke. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Mittnoblad Zoolog Petter Bøckman høstet både applaus og latter for sitt foredrag om beveren i Nøklevann på Sarabråtenkvelden sist torsdag.

I tillegg til orientering om Østmarkas dyreliv, ble historien til Sarabråten, dette en gang så fasjonable stedet like inn i marka for Oppsal, presentert.

Les flere saker om Sarabråten her!

Det var Lars Rogstad, leder i Sarabråtens venner som med følge av spennende, gamle bilder fortalte om livet på Sarabråten på Thomas Heftyes tid. De godt over 200 frammøtte tilhørerne fikk også informasjon om den originale hjulbåten som en gang var i bruk på Nøklevann og om historien bak Milorg-minnesmerket på stedet.

Det var Sarabråtens venner som sto bak samlingen med medarrangørene Østmarkas Venner, Østensjø kunstforening og Østensjø historielag. Venneforeningen har som mål å løfte fram historien til dette stedet som for lengst er revet – et mål det må sies at ble nådd denne kvelden.

LES OGSÅ:

Stor interesse for Sarabråten

Sarabråten i bokform

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags