Historisk spill på Sarabråten

Bjørnstjerne Bjørnson sammen med kona Karoline kommer standsmessig til Sarabråten - både i år og den gangen de besøkte Thomas Heftye her oppe på 1870-tallet.

Bjørnstjerne Bjørnson sammen med kona Karoline kommer standsmessig til Sarabråten - både i år og den gangen de besøkte Thomas Heftye her oppe på 1870-tallet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Innsendt Lørdag 15. og søndag 16. september kan du få Sarabråtens historie fortalt på en munter, levende og musikalsk måte, da settes nok en gang «Spillet om Sarabråten» opp på tunet der det en gang så fasjonable utfartsstedet i Østmarka lå.

Vi treffer dikteren Aasmund Olavsson Vinje, forfatteren Henrik Ibsen og kronprins Carl – alle tidligere gjester hos forretningsmannen Thomas Heftye, og alle for anledningen gestaltet av dyktige, lokale amatørskuespillere. Og historien blir bundet sammen av «Haugkjerringa Sara», på samme måte som det har vært gjort siden første gangen man kunne se dette skuespillet i 1976.

Spillet er skrevet av Sigurd Senje (1919 - 1993) og det er Østensjø Kunstforening som står som arrangør med god støtte fra  Østensjø historielag, Østmarkas Venner, Bydel Østensjø og Østensjø barne- og ungdomsteater.

Lørdagens forestilling begynner klokken 15, mens søndagens forestilling begynner klokken 13.

Billetter kjøpes på stedet (husk kontanter). Det blir også salg av kaffe og kaker.

Søndag arrangerer Sarabråtens venner en guidet tur i Sarabråten-/Hauktjernområdet med historisk informasjon blant annet ved vannbassenget, Speiderbautaen og Hauktjernskløftene. Turen starter fra Sarabråten klokken 11.15.

Les mer på facebooksiden til Sarabråtens venner.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags