I fakkelskinn til Sarabråten

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt Ta turen ut i Østmarka og inn til Sarabråten torsdag 26. september. Da har Sarabråtens venner satt opp fakkelbluss fra parkeringsplassen ved Ulsrudvann og byr på både historiske innslag, mat og drikke underveis denne stemningsfulle høstkvelden.

Turen inn til den historiske plassen Sarabråten er på to kilometer, og går på god skogsvei. Arrangørene anbefaler stopp på noen av «postene» langs ruta – stopp som kan gi turfolket både historisk og kulturelt påfyll. Langs den samme traséen kom Thomas Heftyes gjester for 150 år siden. Den gangen var Sarabråten et populært mål for konger og kunstnere, politikere og forretningsfolk. Og denne historien får deltakerne innblikk i gjennom foredrag med bilder i ruinene på Sarabråten. Det blir også blant annet filmkutt fra marka vist ved Ulsrudvann og historisk stopp ved Lutdalen. Arrangørene lover pølser, saft og kaffe ved Sarabråten.

Start fra p-plassen ved Ulsrudvann/Østmarksetra mellom 19.00 og 20.00. Arrangører er Sarabråtens venner, Østmarkas Venner og Østensjø Historielag. Arrangementet er en del av Oslo Europeisk miljøhovedstad.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags