Gå til sidens hovedinnhold

Stor interesse for Sarabråten

Artikkelen er over 3 år gammel
mittnoblad

Torsdag i forrige uke var det nærmest en folkevandring inn til Sarabråten i Østmarka. Sarabråtens venner arrangerte vandring i fakkelskinn inn til den historiske plassen.

LES OGSÅ: Fakkelvandring til Sarabråten

Dette er andre gangen venneforeningen arrangerer slik tur inn i høstmørke Østmarka.

LES OGSÅ: Fylte ruinene ved Sarabråten

I år hadde de fått med seg flere andre lokale organisasjoner med friluftstilknytning som dannet et torg av boder med informasjon ved starten av turen ved Ulsrudvann. Her var blant annet Turistforeningen, Skiforeningen, Østensjø historielag og Bølerspeiderne på plass for å fortelle om sin aktivitet.

Omkring 500 små og store, to- og firbeinte fulgte denne kvelden den gamle, svingete veien inn til Sarabråten, slik som Thomas Heftyes venner og forbindelser gjorde for 150 år siden. Heftye eide Sarabråten og holdt store selskaper i de fornemme og naturskjønne omgivelser. Nå er det bare ruiner igjen etter den en gang så staselige plassen.

Foruten stemningsfullt fakkelskinn, kunne deltakerne glede seg over vakker korsang og informative historiske plakater på veien inn. Vel framme på tunet ved Sarabråten, bød arrangørene på kaffe, saft og julekake, og mange hadde fulgt oppfordringen om å ha med seg mat for grilling. På de tykke og over hundre år gamle kjellermurene som stadig står her, fikk folk en smakebit fra det historiske musikkspillet «Spillet om Sarabråten» som skal settes opp neste høst. Kortfilmen «Østmarka - byen bak blokkene» fra 1977 ble også vist på storskjerm.

Les flere saker om Sarabråten her!

Arbeidsgruppa, som har som mål å få denne tidligere så berømte plassen i Østmarka fram i lyset, er organisert som en undergruppe av Østmarkas Venner. Neste gang ildsjelene skal promotere Sarabråten i ord og bilder blir på Sarabråten-kvelden i Bøler kirke 9. november. Arrangementet er åpent for alle.