Gå til sidens hovedinnhold

Nostalgisk skirenn og 150-årsdag på Sarabråten

Artikkelen er over 3 år gammel
mittnoblad

Før var Sarabråten stedet for skirenn og annen idrettslig aktivitet. I forbindelse med Turistforeningens 150-årsjubileum gjenskapes aktivitetene her inne i Østmarka søndag 21. januar.

– Finn fram bestefar nikkers og bestemors ski! Dette er oppfordringen fra Sarabråtens venner som inviterer til uhøytidelig skirenn, natursti for barn og pølsegrilling. Sarabråten sto sentralt i både hopp-, slalåm- og langrennskonkurranser omkring århundreskiftet og opp gjennom første halvdel av 1900-tallet. Nå blir det konkurranser og leker med lavt prestasjonsnivå for hele familien.

21. januar er det på dagen 150 år siden Den Norske Turistforening ble stiftet. Thomas Heftye som eide Sarabråten var sentral i forarbeidet til foreningen og også DNTs første formann. Nå ønsker Sarabråtens venner i samarbeid med DNT og Østmarkas Venner å feire denne store friluftsorganisasjonen og denne viktige friluftsmannen nettopp der hvor tankene om en turistforening ble unnfanget.

Med gammelt eller nytt utstyr, til fots eller på ski: Alle er hjertelig velkommen. Påmelding ikke nødvendig. Arrangementet går uansett værforhold.

21. januar arrangerer DNT "Kom-deg-ut-dagen" over hele landet, så vi er ikke aleine om å nyte naturen denne dagen!