Sølv til Nordstrand sjakklubb i eliteserien

Erik Blomqvist, Flemming Christenson, Johannes Haug og Daniel Nordquelle.

Erik Blomqvist, Flemming Christenson, Johannes Haug og Daniel Nordquelle. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

mittnoblad Det var et meget spennende utgangspunkt før de siste tre rundene i årets eliteserie ble spilt i helgen for vårt 1. lag.

I utgangspunktet så det ut som om oppgjøret mot Bergen Schacklubb ville være avgjørende for hvem som tok bronsen bak suverene Vålerenga og 1911 på sølvplass.

Nordstrand avsluttet årets eliteserie med tre imponerende seire mot Asker, Bergens og Stavanger. 1911 gikk på en smell mot OSS i siste runde.

Dermed ble det poenglikhet mellom Nordstrand og 1911 med 12 lagpoeng, men Nordstrand fikk bedre kvalitet og flere individuelle poeng. Det var dermet duket for en av klubbens beste prestasjoner gjennom tidene – Sølv i årets eliteserie!

Med tre GM’er på laget: Blomquist, Salomon og Djurhuus tok laget en solid poenghøst i alle runder. Rune Djurhuus spilte alle 9. rundene i eliteserien og ble toppscorer med 6,5 poeng.

Juniorene FM Johannes Haug, FM Andreas Tryggestad og Daniel Nordquelle markerte seg sterkt på laget mot tøff motstand. Flott innsats av FM Flemming Christenson, som fikk inn avgjørende seier på fredag mot Asker. Bror Thanke var superreserve og slo til med 2. seire på tre partier.

Med hele tre juniorer på 1. laget og mange andre unge spillere på vei frem i klubben så ser fremtiden lys ut for klubben. Vålerenga var suverene i årets eliteserie og siste nytt er at Magnus Carlsen har meldt overgang til Enga.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags