Sølv i eliteserien i sjakk for 3. år på rad for Nordstrand Sjakklubb

Elitelaget med lagleder

Elitelaget med lagleder Foto:

Av
DEL

Innsendt Ledelsen skiftet hele tre ganger i løpet av de tre siste rundene i Eliteserien i sjakk nylig, fra Bergens til Nordstrand og så til SK 1911.

Nordstrand startet med å slå SK 96, på lørdagen ble det 3-3 mot SOSS. Det ble dermed ren finale på søndagen mot SK 1911 da begge lagene hadde 12 lagpoeng. Her måtte Nordstrand vinne siden SK 1911 før runden hadde flest individuelle poeng, og ville klare seg med uavgjort.

Matchen mot SK 1911 var svært jevn. På 1. og 2. bordet hadde Erik Blomqvist og Johan Salomon begge gode stillinger i slutten av partiet, men de endte remis begge to. Partiene til Johannes Haug og Andreas Garberg Tryggestad endte også remis. Daniel Nordquelle tok seiren hjem i et komplisert sluttspill med to springere mot tårn. Det ble dermed FM Eivind Olav Risting som sikret uavgjort for SK 1911 vinst mot Rune Djurhuus.

Gullet gikk dermed til SK 1911, med 13 lagpoeng, men med flest individuelle poeng. Det ble sølv til Nordstrand som også tok 13 lagpoeng. Tredjeplassen gikk til Vålerenga som også fikk 13 poeng. Nordstrand slo Vålerenga i innbyrdes oppgjør.

Ellers så rykket gullgrossisten OSS ned i fra Eliteserien, mens vi kan regne med at Offerspill anført av verdensmester Magnus Carlsen og junior verdensmester Aryan Tari vil bli favoritt i neste års Eliteserie i sjakk.

Klubben gratulerer alle spillerne, lagleder og alle gode støttespillere med god innsats i Eliteserien i sjakk.

Vi gratulerer med IM-norm til FM Andreas Garberg Tryggestad.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags