Velkommen inn på speiderhytter

Av
DEL

InnsendtFor fjerde år på rad åpner speiderhyttene i Østmarka dørene og inviterer publikum med på tur. 12. – 13. oktober kan du legge turen innom opptil 15 hytter og få både servering, bålkos og en hyggelig prat.

Speiderhytteturen er i samarbeid med Østmarkas Venner og er i år et av Oslo Miljøhovedstads offisielle arrangementer. Speidergruppene er vertskap på egne hytter og oppfordrer alle til å lage seg en liten patruljer med venner og kjente og ta seg en tur i marka denne helgen. Oppsal Orientering har bidratt med kart og dette kan lastes ned fra speiderhytteturen.no eller fås på en av hyttene det er naturlig å starte turen fra – for eksempel Blåhaug ved Sandbakken eller Arnebo og Bysetra like ved Bysetermosen parkering.
Mer informasjon om hyttene og turforslag finnes både på facebooksiden Speiderhytteturen og nettsiden. Tre av hyttene ligger ved Mosjøen og Rausjø, og her er det mulig å låne kano fra speiderne eller Vangen Skistue og velge vannveien mellom hyttene. Flere av hyttene kan også nås med sykkel, og noen ruter er tilpasset barnevogn.
De fleste hyttene har også plass til overnattingsgjester hvis man vil lage en helgetur. Hyttene er åpne fra lørdag klokken 9 til søndag klokken 16. Til sammen er det mer enn 4 mil med hytte til hyttemuligheter denne helgen. Velkommen på tur.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags