Ro-sesongen 2018 er allerede i gang, og Ormsunds roere bet godt ifra seg under lørdagens innendørs-NM i Tindlundhallen utenfor Sarpsborg.

I Junior D (11-12 år) ble det bronse til Alva Reykdal (damer) og gull til Gabriel Lund (herrer) over 500 meter i deres aller første opptreden i Ormsund-drakta.

Junior C (13-14 år) rodde 1000 meter, og dameklassen ble vunnet av Tyra Eklo Hjemdal.

I herrer Junior C var Truls Oskar Hansen svært nær ved å knipe en medalje, og med god margin ned til femteplassen.

En av dagens sterkeste prestasjoner sto Oskar Gjerland for, da han satte ny personlig rekord på 2000 meter og ble nr. to i den meget tøffe Junior A-klassen (eldste junior).

En svært sterk prestasjon var definitivt også Nicolay Bjønness Yngsdals 06:11.4 i seniorklassen, som holdt til åttendeplass i hans første sesong som senior.

Klubbleder Per Giltvedt rodde inn til seier i klassen Master F.

En del sykdomsforfall i siste liten gjorde at Ormsund måtte rokere litt på lagene i 4x500 meter stafett, og dessverre også trekke laget i damenes seniorklasse.

Resultatene var likevel upåklagelige: Jentelaget i Junior C vant suverent, til og med på bedre tid enn et av guttelagene. Amanda Krogh-Innli, Anna Luna Bjønness Yngsdal og Tyra Eklo Hjemdal, supplert med Marie Grøsfjeld fra Stavanger Roklubb, sto for denne prestasjonen.

Senior-herrelaget tok en meget gledelig bronsemedalje, ved Oskar Jørgensen, Oskar Gjerland, Bror Magnus Sundset Sand og Nicolay Bjønness Yngsdal.

Innendørsroing over standard regattadistanser foregår på ro-ergometeret Concept 2, som mange kjenner fra treningsstudio. Publikum følger løpsutviklingen grafisk framstilt på storskjerm, dette gir en svært spennende og publikumsvennlig konkurranseform. Ormsund-roerne fikk berøm for teknikk og kondisjon, noe som sammen med resultatene viser at klubbens satsing på heltidsansatt trener i Ivo Yanakiev for alvor har begynt å bære frukter.