Ungdomskonsert mot ensomhet

The Chickens åpnet konserten og satte stemninga med en gang!

The Chickens åpnet konserten og satte stemninga med en gang! Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtEnsomhet og utenforskap er en stor utfordring i vårt samfunn. Det er noe ungdommene på Manglerud ungdomshus ønsker å bekjempe. Lørdag 20. oktober arrangerte de konsert til inntekt for TV-aksjonen og Kirkens Bymisjon sitt arbeid med å skape møteplasser for de som ikke har noen andre steder å være. 


For andre året på rad inngikk klubbrådet og arrangørgruppa på Manglerud ungdomshus et samarbeid med TV-aksjonen NRK med mål om å arrangere en konsert for og av ungdom. Inntektene fra konserten gikk uavkortet til TV-aksjonen og årets mottager som var Kirkens bymisjon.

Allerede i mai hadde klubbrådet sitt første møte hvor de snakket om dette, og de satte ned en egen arrangørgruppe som fikk i oppdrag å planlegge og gjennomføre årets viktigste konsert på Manglerud ungdomshus.

Engasjert ungdom

Målsettingen var høy da arrangørgruppa gikk i gang med å søke penger for å hente inn store navn som kunne trekke mange publikummere. Og pengene kom. Ungdomsrådet i bydelen bevilget penger og ga sin støtte til prosjektet. Så begynte den virkelige jobben for de unge arrangørene. Programmet måtte plass, artsiter bookes, scenen med lyd og lys måtte rigges og markedsføringen var også viktig. Mange timer gikk med til forberedelser før selve dagen kom.

Unge artister fra nærmiljøer ble booket, og utvalgte artister fra UKM Oslo (ung kultur møtes) ble også hyret inn.

To store trekkplastere fikk de også på plass i Kaja Gunnufsen og vår egen Edvard Dahl Thoresen som har bygget seg opp et stort navn etter sin finaleplass i MGPjr. i 2017.

Kiosken på klubben ble også tatt i bruk. To av jentene fra husets ene jentegruppe tok over driften og bakte kaker og solgte både kaffe og noe å bite i.

Stor suksess

Stemningen var dermed god når salen var fullsatt fem minutter før showstart. Både voksne, barn og ungdom hadde tatt turen for å se de unge talentene og for å støtte en god sak.

På scenen stod Bandet The Chickens, Hamda, Edvard Dahl Thoresen og Kaja Gunnufsen.

Etter det time lange showet var kakefatene tomme og kaffekjelen tom. Det var omgjort til 2750 kroner som med stolthet blir gitt til en veldig god sak. 

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags