6 huskonserter i 6 byer - Samme kveld, samme tid.

Mattis Johannessen,  Maren Hallberg Solhaug og Kristian Johan Gjertsen inviterer til huskonsert på Ulsrud.

Mattis Johannessen, Maren Hallberg Solhaug og Kristian Johan Gjertsen inviterer til huskonsert på Ulsrud. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Mittnoblad Huskonserter har en lang historie. En motvekt til større konsertarenaer, hvor musikken ofte ikke står i sentrum. Gjennom huskonserten ønsker vi å få folk til å lytte. Intimt! Intenst! I de fleste tilfeller, har dog huskonsertene vært forbeholdt en utvalgt og privilegert gruppe. Nå ønsker vi å gjøre dem tilgjengelige for alle, sier musiker og arrangør Aril Schøld.

6 huskonserter i 6 ulike byer, samme kveld, samme tid. Dette er starten på en rekke med huskonserter, arrangert i regi av Lifesound som jobber for mer live-musikk ut til folket.

Konseptet er som følger: En intim konsertopplevelse hjemme hos privatpersoner, som stiller som konsertverter. Konsertene er åpne for alle, men du må kjøpe billett. En 60 minutters konserten etterfulgt av verbal bolk.

- Vi ønsker en tett dialog mellom artister og publikum, der man kan stille spørsmål og bli litt mer kjent med de som står på scenen, forteller Merete. Hun er også musiker og en del av Lifesound.

- Siden konsertene skjer hjemme hos private personer, setter vi en superenkel standard (kaffe, te og kjeks/frukt).

En unik delt opplevelse

- Når man lytter til god live-musikk, glemmer man tid og sted. Det er “der og da”. Vi gjør dette fordi vi ønsker å legge til rette for mer livemusikk, gi folk en unik delt opplevelse.

- Samtidig ønsker vi å gjøre veien til konsertstedene kortere. Gjøre dørtersklene i det norske samfunn litt lavere.

Musikkteater, negro spirituals og tostemt jodling

Her er programmet for Huskonsertene 18.oktober:

I Oslo inviterer Kristian Johan Gjertsen, Maren Hallberg Solhaug og Mattis Johannessen til en intim musikal-aften i en leilighet i 3. etasje i Olav Nygards veg 10. Kristian gleder seg.

- Vi skal fremføre et utvalg av våre favoritter fra musikkteater-sjangeren, hvor det skal synges om både livets gleder, sorger og andre utfordringer livet har å by på! Er du glad i musikkteater, eller bare ønsker deg en musikalsk opplevelse full av fine melodier og flotte tekster, vil jeg anbefale deg å ta turen til oss.

Hilde Norbakken Trio garantert lun og god stemning hjemme i Bodil Kvernenes Nørsetts koselige stue i Kristiansand . Hun lover noen nye låter også. Med seg har hun Per Elias Drabløs på bass og gitaristen Rolf Kristensen.

Politikeren Olaug Bollestad åpner sine dører på Ålgård, og inviterer til konsert med Aina og Aril Schøld. Aina Økland Schøld gav ut sitt første album i 2015, "Dagen i dag med deg», der mannen Aril var produsent, arrangør og gitarist. De er begge aktive i musikklivet i Stavanger-regionen, og lover nære og ærlige sanger om livet. På godt og vondt.

Brynes egen slampoet, Silje Sandanger, får besøk av Trio Dallas. Trioen består av Janne Hagen på vokal, Inge Engelsvold på keyboard og Tormod Eikill på gitar. Alle tre er solide bautaer i Rogalands musikkmiljø. Trio Dallas' repertoar er i hovedsak hentet fra gospel- og negro spirituals-tradisjonen.

Hjemme hos Øystein og Cecilie på Randaberg , kommer en akustisk, nedstrippet versjon av Elle Melle, med Odd Erik Ognedal på vokal og piano, og Svein Olav Hyttebakk på gitar og kor.

Midt i Bergen by inviterer Linda Børnes til huskonsert med duoen Åse Britt Reme Jakobsen og Bjørn Tomren. Denne kvelden vil du få tostemt jodling, systematisk americana, Whitney Houston-covers og dunkle køntrisvisker.

Livet er bedre med livemusikk

Hjemme i stuene rundt om er det ikke plass til så mange. Det blir tett og intimt - og det er litt av meningen. Vi ønsker at publikum skal komme tett på artistene og på hverandre, sier Aril.

- Vi er ikke i tvil om at livet er bedre med livemusikk.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags