Gi oss utsikten tilbake

Av
DEL

leserbrevNORDSTRAND: For noen år siden hadde jeg gleden av å medvirke til et initiativ om å redusere mengden av trær og buskas slik at vi igjen kunne få glede av den flott utsikten over byen. Det viste seg å være svært populært hos befolkningen.

Nesten hver eneste dag treffer jeg fortsatt folk som snakker om det, og ber meg ta nye initiativ for å få til en ytterligere reduksjon i trebestanden og gjenerobre den flotte utsikten. Et vitnesbyrd på det opplevde jeg for et par dager siden da jeg snakket med en bestefar som satt i trappene ned fra Sæter-senteret sammen med sitt barnebarn.

Jeg syntes det var så koselig så jeg gikk bort til dem og sa akkurat det; at det så koselig ut. Bestefaren hilste tilbake, og sa at vi burde ta en ny runde for å redusere tre- og buskas-bestanden og dermed sikre den flotteste utsikten i hele byen.

Derfor sitter jeg nå og skriver om at det er på tide å få tilbake den flotte utsikten. Både bestefar og barnebarn mente det, og bestefaren spurte om jeg kunne gjøre noe med det, og han viste til at jeg jo hadde fått til det en gang tidligere. Derfor prøver jeg på det. Holdningene hos befolkningen er så tydelige og klare at det vil være logisk og riktig å sette i gang.

Jeg vet at noen er imot at trærne skal røres på grunn av bevaring av biologisk mangfold. Selvsagt skal vi ta vare på vegetasjonen i Ekeberg-skråningen, men vi må også ta godt vare på den fantastiske utsikten som har vært et varemerke for Ekeberg-skråningen i mer enn 100 år. Husk at utsikt også er verneverdig

Det er lite kjent, men kommunen har en oppgavefordeling, slik at Bydel Nordstrand har ansvaret for å fjerne små trær, busker og kratt mens Bymiljøetaten har ansvaret for de store trærne. Dermed har vi en fleksibilitet i hvordan vi skal håndtere både de store trærne og mindre trær og buskas. Nå håper jeg at bydelen følger opp folks ønsker om å få tilbake utsikten.

Selv er jeg vokst opp med at når man har bestemt seg for å gjøre noe, så gjør man det.


Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags