(Avisa Oslo): – Etterforskningen vil pågå for fullt fremover, men vi er tilbakeholdne med å gå ut med detaljer i saken da vi skal gjennomføre mange avhør i løpet av dagen, forteller leder for Etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt Grete Metlid til NTB lørdag formiddag.

Det var torsdag kveld at en 20 år gammel mann ble skutt på Mortensrud. Han døde fredag av skadene.

Frivillige på Mortensrud har slått ring om den drepte mannens mor. Leder for Mangfoldshuset, Rehman Aziz, peker på viktigheten av at fellesskapet bidrar i en slik hendelse:

– Alle har en jobb å gjøre. Foreldre, nærmiljøet, frivillige og politiet, sier Aziz til Avisa Oslo.

LES OGSÅ: Frivillige på Mortensrud har slått ring om den drepte mannens mor: – Det er en stor tragedie

– Sønderknust

De pårørende til den avdøde 20-åringen har fått Farid Bouras og John Christian Elden som bistandsadvokater, skriver Dagbladet.

Advokatene følger opp familien.

– Familien er sønderknust og har det vondt. De kan ikke fatte at deres sønn og bror er borte for godt, skriver Elden i en SMS til avisen.

Hans kollega er lørdag på vei til de pårørende.

Omfattende etterforskning

Politiet fikk melding om skytingen, som skjedde utenfor Lofsrud skole på Mortensrud i Søndre Nordstrand bydel klokken 22.22 torsdag kveld. Vitner på stedet meldte om at det var skutt flere ganger.

Politihelikopter og hundepatruljer ble satt inn i letingen etter en eller flere mistenkte i saken. Fremdeles er ingen pågrepet.

– Det er en veldig omfattende etterforskning. Vi henter inn store mengder informasjon som vi må analysere, og som vi vil gå ut med etter hvert, sier Metlid.

Hun oppfordrer den som skjøt og eventuelt andre medvirkende til å melde seg til politiet.