(Avisa Oslo/Nordstrands Blad): Klokken 13.00 går det aller første bandet på scenen på Tons of Rock i dag. Det markerer at årets festival igjen er i gang på Ekebergsletta.

I 2019 flyttet festivalen fra festningen i Halden til Ekebergsletta, men grunnet pandemien har ikke festivalen vært arrangert på to år. For mange musikkglade mennesker er den endelig i gang igjen nå.

Black Debbath, som omtales som Tons of Rocks eget husband, sparker festivalen i gang på hovedscenen. Bandet, med lokalheltene Egil Hegerberg og Lars Lønning fra henholdsvis Bøler og Ekeberg, har spilt på festivalen hvert eneste år.

Utover «husbandet» vil stjerner som Iron Maiden, Deep Purple, Korn, Five Finger Death Punch og Mastodon besøke sletta i løpet av festivalen, som varer til og med 25. juni.

Ifølge nabovarselet som ble sendt ut i mai, vil konsertene pågå fra klokken 13.00 til 23.00 alle dagene. Festivalområdet stenges midnatt.

Til årets festival i Oslo er det solgt 80.000 billetter – noe som betyr nesten utsolgt.

Det gigantiske riggområdet til festivalen sperrer for trafikken over sletta, og fra og med fredag 17. juni har trafikken gjennom området vært regulert.

Torsdag 23. juni vil det stenges helt for biler og busser som ikke skal til festivalområdet.

Flere busstopp betjenes ikke

Det får blant annet følger for reisende på rute 74 mellom Jernbanetorget og Mortensrud.

Bussen får endret rute fra midnatt onsdag 22. juni til 03.00 mandag 27. juni.

«Buss 74 har en omkjøring via Kongsveien og stopper ikke mellom Kværner og Holtet grunnet festivalen Tons of Rock. I omkjøringstraseen stopper linje 74 ved Sportsplassen (midlertidige holdeplasser opprettes ved trikkeholdeplassen) og Holtet (midlertidige holdeplasser i Kongsveien mellom Marienlundveien og Bernhusveien)» skriver Ruter på sine nettsider.

Følgende stoppesteder betjenes ikke av 74-bussen: Lodalen, Kværner, Ryenbergveien, Simensbrekka, Utsikten, Brannfjellveien, Ekeberg camping, Ekeberghallen og Bekkelagshjemmet.

EKT holder åpent

Rute 34, mellom Tåsen og Ekeberg hageby, kjører som vanlig, men kan bli full mellom sentrum og Ekeberg, da holdeplassen Ekeberg camping er nærmeste stoppested til festivalområdet.

Det samme gjelder trikkene på linje 13 og 19 mellom Ljabru og Bekkestua/Majorstuen. Nærmeste holdeplass på trikkelinja er Sportsplassen.

EKT Husdyrpark ligger helt inntil festivalområdet, og holder åpent under festivalen. De skriver imidlertid at det er noen ting man bør merke seg dersom man planlegger å besøke gården mellom 23. og 26. juni:

«Ekebergveien blir stengt fra Simensbråten og til innkjøringen til parkeringsplassen. Se bilde. Rød markering viser området Ekebergveien er stengt. Veien er stengt fra 17.–30. juni. Alternativ rute med bil er via Brattlikollen eller Holtet.

Den store, kommunale parkeringsplassen er åpen for alle, men noen av plassene er reservert Tons of Rock. Ved parkeringsproblemer, ring 22 19 97 86, og en av våre ansatte vil hjelpe deg med veiledning til p-plasser i nærheten.»

Bildeserie

Tons of Rock på Ekebergsletta