(Avisa Oslo): – Dette handler om at flere foreldre og barn skal få mulighet til å dra og bade sammen. Oslo er en by med stor ulikhet, det ser vi både på lommeboka og i svømmeferdigheter, sier idrettsbyråd Omar Samy Gamal fra SV.

– Alle skal ha råd til å ta med ungene å bade. Dette er en prioritering vi gjør i en tid hvor prisene har økt for alle, fortsetter byrådsleder Raymond Johansen.

I dag koster det 350 kroner en enkelt for to voksne og to barn på Frognerbadet, mens nå kan en voksen betale en enkeltbillett på 160 kroner og ta med seg tre barn gratis.

Tilbudet starter når sommerferien starter og følger skoleferien ut året.

– Vi har allerede halvert prisen for barn til 30 kroner, og gitt ungdommer barnepris. Nå senker vi prisen for familier i ferier og helger, sier Gamal.

Mange forskjellig familier i Oslo

– Den nye familierabatten tar hensyn til at vi har mange forskjellige familier i Oslo. Ikke alle er to voksne og to barn, som familierabatter ofte legger opp til, sier byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav (MDG).

Seks av Oslos åtte kommunale bad stenger fra midten av mai til over sommeren. Disse er badene på Bøler, Furuset, Holmlia, Nordtvedt, Romsås og Økern.

– Hva er deres vurdering av effekten av det nye tilbudet, sammenlignet med å ha flere bad åpne om sommeren?

Det har alltid vært sommerstengt på badene, med unntak av Frognerbadet og Tøyenbadet. Nå er Tøyenbadet under ombygging, så i år er Manglerud bad åpent istedenfor. Interessen for å bruke innebadene har vært veldig lav om sommeren, da vil folk være mest mulig ute. Frognerbadet er utrolig mye brukt, og det er en kabal som skal gå opp der de ansatte fra innebadene jobber ute i sommersesongen, sier Gamal.

Han understreker også at selv om en del av badene er stengt for vanlig publikum om sommeren, så er det mye aktivitet der i sommer med svømmekurs i regi av skolene og idretten.

– Ta turen til Manglerud bad

Byrådslederen anbefaler folk å ta turen til Manglerud bad som åpnet høsten i fjor.

– Det er veldig fint, med flere basseng og sklie. Jeg er utrolig stolt av at vi har kommet i gang med bygge nye bad i Oslo igjen, det hadde ligget helt brakk under borgerlige byråd som ikke bygde ett nytt bad på 40 år, sier Raymond Johansen.

– Når det nye Tøyenbadet åpner neste år er det revolusjon i badetilbudet, avslutter han.

LES OGSÅ: