Det var i mars det ble kjent at NSB og Nettbuss skifter navn til Vy.

– NSB-konsernet kjører tog og buss i Norge og Sverige og har Norges største busselskap, Nettbuss. Nå kobler vi tog- og bussvirksomheten tettere sammen, utvikler nye løsninger og gjør det enda enklere å velge en miljøvennlig reise. Da trenger vi en ny, felles identitet. NSB er ikke lenger et dekkende navn på virksomheten, sa styreleder i NSB, Dag Mejdell på pressekonferansen den gang.

Onsdag 24. april tas det nye navnet i bruk, men det er ikke mange endringene passasjerene vil merke til å begynne med. Verken togene eller bussene blir grønne med det første, og de ansatte vil fortsatt bruke gamle uniformer, skriver Aftenposten.

Ifølge avisen er det kun bussene og toget som sto klare til pressekonferansen ved offentliggjøringen av navnebyttet som vil være grønne til å begynne med.

 

– Mange av bussene vil bli grønne i løpet av året, mens togene vil bli grønne i løpet av en treårsperiode. Dette er ikke en endring som er gjort over natten, sier Lundeby.

Når det gjelder de 250 bybilene i Oslo, får de Vy-logo i løpet av våren.

Det er først og fremst på nettsiden vy.no man vil se at det skjer ting og det jobbes med sosiale medier.

De som har NSB-appen har nok lagt merke til at appen sakte, men sikkert har blitt litt grønnere siden navnebyttet ble kjent. Fra og med torsdag får også appen nytt navn.

Nettbuss sin app og nettbuss.no blir tilpasset Vy-designet, men vil leve side om side med Vy-appen og vy.no en stund til. Rundt årsskiftet blir hele buss- og togtilbudet samlet på vy.no og i Vy-appen, skriver selskapet i en pressemelding.