Tirsdag 24. mai var det duket for omvisning på nye Manglerud bad. Prosjektleder Per Morten Kals viste både næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap), Tina Rødahl i aksjonsgruppene Ja til et grønt og varmt Manglerud og Manglerud bads venner og fremmøtt presse rundt om i det som skal bli Mangleruds nye storstue.

Kals kunne informere om at selve bygget i praksis er ferdigbygget, men at det vil foregå diverse arbeid som elektroarbeid og jobb med teknisk anlegg gjennom sommeren.

Bygget fremstår som moderne og på veggene i trappeoppgangen er det malt kunst av kunstneren Bjørn Kowalski Hansen.

– Det som er litt kult er at det står «alt blir bra» på veggene nedover her, fortalte prosjektlederen.

Det nye lokalet skal huse blant annet et stort badeanlegg, en ungdomsklubb og en musikkskole. Som en del av omvisningen kunne også næringsbyråden avsløre hva som blir åpningsdatoen til Manglerud bad.

– Kjære alle sammen, jeg er veldig glad for å kunne fortelle at åpningsdatoen for badet blir 23. september. Da blir det åpningsfest og det gleder vi oss veldig til, fortalte Evensen.

Vannsklier og stupeanlegg

Selve badeanlegget vil bestå av et hovedbasseng på 25 x 21 meter med delvis hev- og senkebunn. Bassengdybden vil gå fra 0 til 1,6 meter på det dypeste. I tillegg er det bygget et opplærings- og behandlingsbasseng på 12,5 x 9, meter, et familiebasseng på 60 kvadratmeter med vanndybde som går fra 15–30 centimeter og 60 til 90 centimeter, boblebad og badstue. For de mest vågale baderne vil det være et stupeanlegg med 1, 3 og 5 meters høyde og en 51 meter lang vannsklie.

– I bestillingen fra Rådhuset så skal være et anlegg for å lære seg vann. Med hev- og senkebunnen vil man kunne justere dybden og på den måten gjøre det enda bedre for nettopp læring.

I tillegg til ordinære herre- og kvinnegarderober, så vil det også være noen egne garderober for familier.

– Det er mange hensyn når det gjelder det å kle seg om. Derfor har vi laget flere familiegarderober der man kan kle seg om i ro og fred, fortale Kals.

Prosjektlederen viste så vei inn i en herregarderobe. Det første man ser når man kommer inn er flere rekker med garderobeskap og to store runde betongklosser med innebygde varmekabler.

– Det minner litt om sånne steiner man kan ligge på i spa-anlegg, utbrøt næringsbyråden.

Inne i det forseggjorte badeanlegget vil man kunne handle fra en liten kafé.

Ungdomshuset

Per nå er det lite møblement på plass i lokalene, men prosjektlederen forteller at dette vil komme i god tid før den planlagte åpningen.

– Vi har lagt åpningsdatoen til 23. september nettopp for å være helt sikre på at vi er ferdig med alt vi skal være ferdig med. Det skal ikke være sånn at man kommer hit til et halvferdig bygg. 23. september skal alt være på plass, fortalte Kals.

I det som skal bli ungdommens fremtidige klubb i kjelleretasjen er det bygget et lydstudio for musikkopptak, et kjøkken som er tilpasset opplæring, 4 ulike aktivitetsrom og en interncafé.

– Det er tre leietakere i bygget. Bymiljøetaten har badeanlegget, Kulturetaten vil ha en kulturstasjon her og Bydel Østensjø har ungdomsklubben. I denne etasjen vil ungdommene få 600 kvadratmeter å boltre seg på. Her vil det være servering og et opplæringskjøkken. Vi synes det er veldig fint at man kan ha fokus på det å lære seg å lage mat til hverandre, sier Kals.

I prat med prosjektlederen og næringsbyråden uttrykte Rødahl at hun var veldig fornøyd med hvordan alt hadde blitt.

– Det at vi som nærmiljø har blitt så involvert er helt fantastisk, det er blitt ordentlig fint her, fortalte hun.

Dansesal og atelier

I etasjen over badeanlegget er det bygget en dansesal som er cirka 150 kvadratmeter stor, et garderobeanlegg, en scene med plass med 86 publikumsplasser i amfi, fem store «lydtette» musikkøvingsrom og et atelier ned keramikkovn.

– I tillegg kan foreldre sitte i tredje etasje med utsikt utover hele badeanlegget. Der kan man ta seg en kaffe og kanskje jobbe litt mens man ser på barna sine stupe i vannet, fortalte prosjektleder Kals.

Fra tredjeetasje er det også utsyn til den nye skateparken som ligger ved siden av badet.

– Og den kan vi også meddele at kan brukes fra og med i dag, sa Kals.

– Dette var veldig gøy, dette blir helt fantastisk. Det er bra jobbet, sa næringsbyråden da omvisningen var over.