Selma Louise Ringdal (17) fra Nordstrand og Mathias Zonca (16) fra Bjørndal er to av finalistene i årets utgave av Nordstrand Musikkonkurranse. I alt åtte unge utøvere skal kappes om fagjuryens og publikums gunst – og 40.000 kroner i prispenger - under finalekonserten i Nordstrand kirke tirsdag 10. mars.

Dette er ungdom som er kommet langt i sin musikalske utvikling – og gjennom 12 år har denne konkurransen oppnådd høy status i musikkmiljøet. Eksempelvis har en tidligere vinner, bratsjisten Eivind Holtsmark-Ringstad, vunnet Eurovisjons store musikkonkurranse og er senere kåret av BBC til ett av de fremste talenter internasjonalt.

Alle finalistene er hentet fra Barrat Dues Musikkinstitutt eller fra musikklinjen på en av byens videregående skoler. I pausen underholder fjorårets vinner, trekkspillvirtuosen Mathias Rugsveen fra Skullerud. Kveldens konferansier er Trond Dahlen, tidligere kantor i Bekkelaget kirke.

Selma Louise spiller horn, og startet i Nordstrand Ungdoms- og Skoleorkester (NOSUS) åtte år gammel. Som kammermusiker har hun blant annet hatt oppdrag på Slottet, i Oslo rådhus og deltatt i talentprogrammer i Sverige. Hun har en pris fra Ungdommens Musikkmesterskap i 2018. Også Mathias har sin bakgrunn i NOSUS. Han har hevdet seg godt i en rekke konkurranser i inn- og utland, blant annet gikk han til topps i Norsk Fløytekonkurranse både i 2015 og i fjor. Begge er i år finalister også i NRKs Virtuos.

De øvrige finalistene i tirsdagens konsert er: Owen Sørbye Davis (13), Birk Landaas (17) fiolin, Hedda Lydianna Aadland (17) cello, Sherwin Ngan (15) piano, Victoria Ulriksen (13) kirkeorgel og Martha-Pil Evertsen Neumer (17) fiolin.

Musikkonkurransens arrangør, Nordstrand Rotaryklubb, markerer for øvrig sitt 60-årsjubileum i år, og har gjennom årene støttet det lokale kulturlivet og humanitær virksomhet i lokalmiljøet. Inntektene fra konserten går uavkortet til slike formål og til Rotarys internasjonale arbeid med å utrydde sykdommen polio.