– Nå utvider vi det direktesendte tilbudet innenfor sport med de største langrennskonkurransene i Norge. Vi er glade for å kunne gi våre abonnenter dette tilbudet, sier Nina Schyberg Olsen, konstituert redaktør i Nordstrands Blad.

Milla G. Andreassen fra BSK ble ifjor historisk med seier i begge rennene under junior-NM. I tillegg vant hun flere av fjorårets Norgescup-renn. I år går hun for første gang som en av de nye talentene på Norges juniorlandslag.

Også Iver Tildheim Andersen fra Rustad samt en lang rekke lokale utøvere fra både Bækkelagets SK og Rustad IL stiller til start i de kommende rennene denne sesongen.

Senere i vinter sendes Norgescuprenn fra Nannestad og Brumunddal, junior-NM fra Alta - hvor Milla fra BSK er storfavoritt og Hovedlandsrennet for ungdom fra Meråker. I alle disse rennene stiller flere hundre deltakere til start, og noen av dem kommer fra vårt område.

– Vi kan vise disse rennene fordi konsernet vårt, Amedia, har inngått avtale med Norges Skiforbund om senderettighetene denne sesongen. Abonnentene våre får tilgang til sendingene via Direktesport på noblad.no, sier Olsen.

Over 800 deltakere

Norgescupen er, sammen med NM, det høyeste nivået for nasjonale langrennskonkurranser i Norge. De er godkjent som FIS-renn, som innebærer at det i tillegg til de norske løperne, som regel kommer utøvere på høyt nivå fra andre nasjoner.

For hver av de tre rennhelgene i Norgescupen stiller opp mot 350 løpere til start. I junior-NM regner arrangørene med 800 deltakere. Like mange antas å komme til Hovedlandsrennet.

Dette er arrangementene som inngår i avtalen mellom Amedia og Skiforbundet:

  • Equinor Norgescup Nannestad, kvinner og menn, 17.-19. februar 2023
  • Equinor Norgescup Brumunddal, kvinner og menn, 10.-12. mars 2023
  • NM Junior Alta, kvinner og menn, 3.–5. mars 2023
  • Hovedlandsrenn Meråker, gutter og jenter, 24.-26. februar 2023

– Langrenn er Norges viktigste vinteridrett, målt i publikumsinteresse. Norgescuprennene samler både noen av landets beste utøvere og en stor bredde av løpere fra hele landet. For oss, som er den største utgiveren av redaktørstyrte medier med over hundre titler fra nord til sør, innebærer avtalen at vi kan tilby godt og spennende innhold som jeg regner med det er stor interesse for, sier direktør for sportsutvikling i Amedia, Helge Birkelund.

– Det er veldig bra for ski-Norge at vi får vist disse rennene direkte gjennom Amedias distribusjonsnettverk over hele landet. I Equinor Norgescup, junior-NM og i Hovedlandsrennet får vi vist frem våre aller beste skiløpere, bredden i ski-Norge og ikke minst at vi ser morgendagens helter. Arrangementene samler også hele ski-Norge på sitt beste, og vi kommer til å se mange landslagsløpere på startstreken flere av disse rennene. Lokalavisene i Norge er utrolig viktig for oss, og vi ser veldig frem til dette spennende nye samarbeidet med Amedia, sier langrennssjef i Norges Skiforbund, Espen Bjervig.