Gå til sidens hovedinnhold

Nå har Manglerud frivilligsentral offisielt åpnet

Artikkelen er over 1 år gammel

Mer enn 60 mennesker møtte frem da Manglerud frivilligsentral offisielt åpnet dørene tirsdag 29. oktober .

Innsendt

Tirsdag ettermiddag åpnet Manglerud frivilligsentral dørene offisielt. Mer enn 60 personer fant veien til det gamle butikklokalet til Mor Ingers, hvor det var omvisning, underholdning og taler som seg hør og bør.

Edvard, MGP junior-finalist fra 2017, sto for underholdningen og BU-leder Kristin Sandaker erklærte frivilligsentralen for åpnet. Sandaker fortalte i sin tale at hun snakker stadig med folk i bydelen, og øverst på ønskelista står flere møteplasser.

- Her har dere som bor på Abildsø, Rognerud, Høyenhall, Manglerud og Ryen en flunkende ny møteplass – bruk den, var det viktige budskapet fra BU-lederen.

For alle

Mariann Staxrud Utstumo er leder av frivilligsentralen.

- Her er målgruppa 0-110 år, og vi har tilbud for alle. I utgangspunktet er frivilligsentralen åpen fra 10-15 hver dag med unntak av tirsdager hvor det er åpent til klokken 20. Vi ønsker å ha åpent både flere kvelder og i helger, men da er vi avhengige av at flere frivillige engasjerer seg, sier hun.

- Hos oss er det plass til alle, og de frivillige her stiller opp for å bidra i nabolaget – det er derfor vi har valgt slagordet: Sammen om nabolaget, sier Staxrud Utstumoe.

Vafler, barseltreff, strikking og gaming

Lokalene til Manglerud frivilligsentral er store, nyoppussede og fleksible. Det er en stor ny tv, store flater som både egner seg til dans og trening, bordtennisbord, treningsrom, gamingrom, nytt kjøkken, en kafedel og sofakrok. Det betyr at mulighetene for variert aktivitet er store.

- På mandager, tirsdager og fredager har vi flere faste aktiviteter, men det er plass til mer. Det er bare engasjementet og fantasien som setter grenser for hva vi kan bruke dette huset til, fortsetter Staxrud Utstumoe.

Av aktiviteter som allerede finnes kan vi nevne: trening for kvinner, språkkafè, leksehjelp, datahjelp, barseltreff, gaming, sterk og stødig (trening for 60+), vaffel og bordtennis og strikkekafè.

Plass til flere frivillige

Det er over 30 frivillige som har bidratt så langt. De fleste av disse har tid på dagtid, og vi ønsker oss derfor flere som kan bidra på ettermiddag, kveld og helg. Spesielt er vi på jakt etter folk som kan bemanne gamingrommet.

Frivilligsentralen har fått 470.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DNB og det er kjøpt inn flunkende nytt og veldig bra gamingutstyr. Tilbudet er for barn, ungdom og voksne fra 12 år som er interessert i gaming.

Det er etablert en frivillig forening, ØMG – Østensjø Meetup Gaming - som er ansvarlig for driften av dette tilbudet. Annette Torgunrud er leder for ØMG og sier følgende:

- Dette er stedet for gaminginteresserte fra 12 år som ønsker å møte andre med samme interesser. Vi har første åpningsdag tirsdag 5. november. Vi starter opp med åpen kveld fra klokken 15-20 hver tirsdag fremover, men ser for oss å utvide med flere tilbud etter hvert.