Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du fikse sykkelen din helt gratis – på Ekeberg, Bøler og Holmlia

Gratis pop-up sykkelverksteder rundt om i byen, blant annet på Bøler, Ekeberg og Holmlia, er et tiltak i regi av Oslo kommune for å hjelpe flere til å velge sykkelen som framkomstmiddel.

OSLO: Oslo kommune oppfordrer flere til å finne frem sykkelen, ikke minst i disse tider hvor vi bør begrense kollektivbruken som følge av covid 19-smitten som fortsatt preger byen.

Et av tiltakene er gratis sykkelreparasjoner der folk bor, og første runde med det er torsdag 25. juni.

– Jeg er utrolig glad for at vi etter bare noen uker har på fått plass et lavterskel sykkelreparasjonstilbud som kan få flere til å velge sykkelen. Jeg håper mange finner frem sin gamle sykkel fra garasjen og benytter anledningen til å få lappet dekk, eller justert bremsene slik at den kan tas i bruk, sier byråd Arild Hermstad (MDG).

Ment for enklere reparasjoner

Verkstedene vil drives av profesjonelle sykkelreparatører. For å forhindre store køer, ønsker man at omfattende reparasjoner tas hos lokale sykkelverksteder.

– Dette er ment som et lavterskeltilbud for de med enklere reparasjonsbehov på sykkelen. Trenger du å olje kjedet, pumpe dekket eller stramme opp bremsene, anbefaler vi at du tar turen, sier Heidi Tomten, avdelingsdirektør i Bymiljøetaten.

I vårt distrikt kommer tre verksteder, ved Ekebergsletta (til høyre for Smedstua), på friområdet ved Bøler T-bane og i Holmliaparken.

Verkstedene vil være åpne fra klokken 16–20 følgende datoer: 25. juni, 2. juli og 20. august.

Dette får du fikset:

  • Skifte av medbrakte dekk
  • Olje kjede
  • Pumpe opp dekk
  • Stramme/justere bremser
  • Justere gir
  • Bytte av punkterte innerslanger og bremseklosser
  • «Helsesjekk» av sykkelen