– Vi håper så mange som mulig vil benytte seg av denne muligheten. De som ikke leser Nordstrands Blad så ofte kan nå få et innblikk i hva vi leverer hver dag, helt kostnadsfritt, sier Kristin Stoltenberg, ansvarlig redaktør og daglig leder i Nordstrands Blad.

Leserne som tegner seg for gratis digital tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID. Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes. Du gjør dette på vår nettside noblad.no.

Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.

– Nordstrands Blad ble nylig kåret til Årets lokale nyhetsnettsted i Norge, samt Årets Mediehus i Amedia. Avisen har doblet antall abonnenter de siste årene og opplever en sterk digital vekst. Vi opplever at folk ønsker vesentlig, engasjerende, nær og nyttig journalistikk, og det skal vi gi leserne våre hver eneste dag, sier Stoltenberg.

Eksklusivt for abonnenter

Tilbudet gjøres i forbindelse med at Nordstrands Blad gjenoppretter krav om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold på noblad.no.

Fra 28. desember og frem til torsdag 6. januar har alle plussartikler i nettavisen vært tilgjengelig for alle. Dette skjedde som en konsekvens av at Nordstrands Blads tjenesteleverandør Amedia ble rammet av et dataangrep.

– Da systemene våre ble rammet, ble tilgangen til plussartikler rutinemessig åpnet for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for. Nå vet vi at vi er i stand til å gi abonnentene som har betalt trygg tilgang til journalistikken. Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis på nett ut januar, sier Kristin Stoltenberg.

Abonnementssystem nede

Flere systemer er fortsatt rammet av dataangrepet mot Amedia, som er eier og tjenesteleverandør for norske lokalaviser over hele landet.

Dette har enkelte konsekvenser for eksisterende abonnenter. Blant annet er det på nåværende tidspunkt ikke mulig å si opp abonnementet.

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt, og det er heller ikke mulig å bli abonnent på vårt felles abonnementsprodukt +Alt. Dette jobber vi fortsatt med å finne løsninger på så snart som mulig. Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig både å kjøpe og å si opp abonnementet sitt på våre aviser, sier konstituert forbrukermarkedsdirektør i Amedia, Carl Gustaf Eriksson.

Her er noen av sakene vi har publisert de siste dagene som du nå kan lese: