Gå til sidens hovedinnhold

Nå starter vårrengjøringen i vårt lokalområde

Mandag morgen starter Oslo kommune vårrengjøringen av gatene. På tross av korona-utbruddet har Bymiljøetaten vurdert at det er viktig å gjennomføre vaskingen for å minimere svevestøv og sørge for at mye søppel etter vinteren blir fjernet.

OSLO: – Nå som snøen er borte ser vi at gatene sårt trenger en vårvask for å bli kvitt all grusen. Derfor er det veldig bra at vi klarer å gjennomføre vårrengjøringen til tross for omstendighetene, sier Arild Hermstad, byråd for miljø og samferdsel.

For bydelene Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand starter vårrengjøringen mandag 23. mars klokken 07.00.

De spesielle omstendighetene vil påvirke gjennomføringen, blant annet vil arbeidet i år ta lenger tid enn normalt og det blir hyppige endringer i planene. Bymiljøetaten oppfordrer bileiere til å sjekke skilt i gaten én gang i døgnet, eller får noen til å sjekke for seg.

– Intensjonen når vi setter opp skiltene er at vi skal klare å rengjøre gaten innenfor det tidsrommet som er satt opp. Dessverre opplever vi hvert eneste år at det blir forsinkelser, og at vi ikke rekker alle de gatene vi hadde planlagt. Det skyldes som oftest mange feilparkerte biler, sier Joakim Hjertum, seksjonssjef for veidrift i Bymiljøetaten.

Les også

Hyttefolket valfarter til Mylla: – Dette er ikke bra

Spesielle forhold i forbindelse med korona-utbruddet

Det kan være spesielt utfordrende med vårrengjøringen i år, fordi mange bileiere kanskje er isolert eller i karantene. Bymiljøetaten oppfordrer derfor til at naboer hjelper hverandre med å følge med på skiltene, og eventuelt få hjelp til å flytte bilen hvis man ikke selv kan gå ut av huset.

– Følg med på retningslinjene fra helsemyndighetene, og ta nødvendige forholdsregler. Vi forsøker alltid å komme i kontakt med bileier på telefon før vi tauer inn bilen, men vi klarer aldri å få kontakt med alle, sier Hjertum.

Les også

Nå stenges markastuene i Oslo

Setter opp skilt

Bymiljøetaten setter opp skilter i gatene som skal rengjøres minimum 24 timer før de starter rengjøringen. Planene legges ut på Oslo kommune nettsider, men disse listene er veiledende og oppdateres jevnlig. Som regel vil det skje endringer underveis, enten på grunn av været eller andre uforutsette hendelser. Vårrengjøringen kan du følge med på her.

– Vi pleier å bli ferdig før 17. mai, men det blir vi ikke i år. Årsaken er at bemanningen er lavere i år, grunnet korona. Vi vet ikke nå når vi blir ferdig med alle gater, men alle gater skal tas, sier Hjertum.

Les også

Østensjø og Søndre Nordstrand bydeler får felles feberpoliklinikk på Holmlia