Nathalie (30) og Eivind (32) avsluttet en solrik båtsesong i Paddehavet: – I år har vi brukt båten mye

TOK INN BÅTEN: I pent, men kaldt vær, benyttet Nathalie Eikefjord og Eivind Haugrønning lørdagen til å få båten opp fra vannet.

TOK INN BÅTEN: I pent, men kaldt vær, benyttet Nathalie Eikefjord og Eivind Haugrønning lørdagen til å få båten opp fra vannet. Foto:

Lørdag dro Nathalie Eikefjord og Eivind Haugrønning fra Lambertseter opp båten fra fjorden. Den skal oppbevares innendørs frem til neste vår.

DEL

PADDA: Utenfor Bekkelaget, omkranset av Ulvøya, Malmøya og Ormøya, ligger Padda og Paddehavet med flere småbåthavner. Høsten har slått inn for fullt og lørdag syntes Nathalie Eikefjord og Eivind Haugrønning det var på tide å rydde inn båten etter en vellykket båtsesong.

– Dette er en klassisk godværsbåt og derfor har vi brukt den mye i år. I juni-været var vi uten på fjorden neste hver ettermiddag og helg. Ettersom vi heller ikke har reist i år har vi brukte båten ekstra mye, forklarer Eikefjord.

Ekteparet setter ut båten i månedskiftet april/mai, avhengig av været. Eikefjord sier saltvann, bading og båt er en naturlig del av hennes sommer. Ektemannen Eivind trives også godt å sjøen.

– Når man drar ut på rett tidspunkt og har fjorden for seg selv - det er deilig det. Da er man kanskje den i hele Oslo som er lengst unna andre mennesker, sier han.

TRIVES PÅ SJØEN: Ekteparet Nathalie Eikefjord og Eivind Haugrønning trives godt ute på fjorden.

TRIVES PÅ SJØEN: Ekteparet Nathalie Eikefjord og Eivind Haugrønning trives godt ute på fjorden. Foto:


Skryter av Bekkelaget Båtforening

Eikefjords far, Bjarne, bidro lørdag med å laste båten opp på tilhengeren og kjørte den til innendørs vinterlagring. Han har selv båt i Paddehavet og har vært medlem av Bekkelaget Båtforening i nesten 40 år.

– Denne båtforeningen er den beste i landet. Man finner sjeldent slike plasser i så sentrale strøk som er for vanlige folk. Det er nok av de kommersielle båtforeningene, mener han.

Værskifte i vente

Vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør hos Meteorologisk institutt sier til Nordstrands Blad at det blir en fin, men litt kjølig søndag. Fra og med tirsdag blir det et værskifte.

– Det kommer noe nedbør natt til tirsdag og på onsdag. I helgen blir det nok opphold. I tillegg vil det fremover bli litt mer jevne temperaturer uten de kalde nettene. Temperaturen fremover blir under ti grader, sier hun.

FINVÆR: Selv om ikke temperaturen var høy, skinte solen gjennom over Oslo-fjorden lørdag.

FINVÆR: Selv om ikke temperaturen var høy, skinte solen gjennom over Oslo-fjorden lørdag. Foto:

FINVÆR: Selv om ikke temperaturen var høy, skinte solen gjennom over Oslo-fjorden lørdag.

FINVÆR: Selv om ikke temperaturen var høy, skinte solen gjennom over Oslo-fjorden lørdag. Foto:


Artikkeltags