ØSTENSJØ: I hele 40 år har Rusken hatt hjelp av barn til å rydde byen vår, og fram til den 17. mai i år har det vært plukket og ryddet, rakt og børstet mange steder.

– Vi regner med at omkring 100.000 barn har vært i sving, sier Rusken-generalen Jan Hauger.

– 400 barnehager med cirka 30.000 barn og omkring 80.000 skolebarn har vært i sving. Nå kan vi glede oss over resultatet. Ikke mange byer kan vises seg frem i en så ren drakt, sier Hauger.

Les også: Bydelene i rødt, hvitt og blått

Populær gjest

Gjennom hele vårens Rusken-periode har «generalen» vært på besøk hos sine unge hjelpere i hovedstaden.

Tirsdag før 17. mai var han på besøk i Lopperud barnehage i Paal Bergs vei, rett opp for Rustadfeltet.

Det var jublende stemning da Hauger svingte inn barnehageporten med den iøyenfallende lille, gule Rusken-bilen med tilhenger.

Og da Hauger ba barna vise frem hvor de hadde ryddet, dro de han med seg rundt på området. Ikke det minste lille søppel var å se rundt barnehagen, som grenser til Østensjøområdet miljøpark.

– Det er ikke noe som er så trivelig som å komme til barnehager og skoler og se hvor ivrige barna er og hvor flinke de har vært. Og at dugnadstanken har levd med Rusken i 40 år, er jo strålende, sier Hauger.

Se bildeserie fra barnetoget på Sæter her

Sosial dugnad

Nå er det ikke bare i barnehager og skoler det ryddes.

Borettslag, velforeninger og idrettslag har også vært i virksomhet. Det blir liksom ikke vår før det har vært Rusken-aksjon. Og ikke bare blir det rent og fint, dugnaden er mange steder svært så sosial.

Les flere saker fra noblad.no