Nei til gateparkering på Nordstrand

Asle Rein (innfelt) mener gateparkering er å oppta plass av et fellesgode.

Asle Rein (innfelt) mener gateparkering er å oppta plass av et fellesgode. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Å parkere i gata er å oppta plass av et fellesgode og det er til besvær for andre. Gatene på Nordstrand er ikke bygget med den hensikt å tilby parkering over tid.

Det er flere grunner til at enkelte områder på Nordstrand er plaget med gateparkering:

  1. Innvandringen til Oslo fører høy fortetting påNordstrand
  2. Toneangivende politikere i Oslo tror at man ikkebehøver å ha bil i småhusområdene, som gir seg utslag i reguleringsplaner.Virkeligheten er annerledes for familier med barn og hytter.
  3. Mange nye boliger bygges med utleieleiligheter somklassifiseres som praktikantleiligheter, eller er små leiligheter som ikkeutløser krav til parkeringsplass;
  4. Mange mennesker føler ikke skam over å være til besvær for andre.
  5. Folk går for lite til fots
PARKERING: Munkerudveien på ettermiddagen 1. september.

PARKERING: Munkerudveien på ettermiddagen 1. september. Foto:

Det er nå forslag om beboerparkering på Nordstrand, blant annet støttet av Venstres Catrine Vold.

La oss tenke over dette scenariet og andre alternativer for å få bukt med gateparkering, slik at barna igjen kan spille stikkball, gå til skolen og sykle trygt til venner og fritidsaktiviteter.

Beboerparkering vil i første omgang få bukt med gjesteparkeringer, de som parkerer ved trikkeholdeplassen på Sæter eller i gatene umiddelbart nord for Sæterkrysset. Slik «beboerparkering for privatpersoner» er utformet, så vil en innføring av dette på Nordstrand medføre en ekstrakostnad for dem som bor her, og som har bil og ikke parkerer på egen tomt. Antakelig har mange råd til å finansiere Oslo kommune med opptil 3600 kroner i året, og de vil fortsette å parkere i gata.

Et alternativ er å sette opp Parkering-forbudt-skilt på begge sider i alle gatene på Nordstrand. Det vil løse problemet med gateparkering og barna vil igjen kunne spille stikkball og sykle trygt.

Problemet er de gangene man har konfirmasjonsselskap. Da kommer det mange familiemedlemmer fra andre steder og hvor skal de parkere? Eller alle dem som leier praktikantleiligheter eller små leiligheter og som ikke kan parkere på tomta. Hvor skal de parkere?

Løsningen kan være maksimalt to timer parkering i gatene på Nordstrand. Maksimalt to timer er ganske ubehagelig, men det fungerer for konfirmasjonsgjestene. De kan gå ut å flytte bilen. De som ikke parkerer på egen tomt og som baserer seg på gateparkering får rydde i garasjen og gjøre plass på gårdsplassen.

Skilt med «to timer parkering» kan settes opp på begge sider i alle gatene på Nordstrand der det ikke er parkeringsforbud. Inntektene fra bøtelegging, og her er jeg enig med SP-politiker Fredrick Bjerke, kan gå til Bydel Nordstrand øremerket tilbud for barn og unge.

LES OGSÅ:

Lokalpolitiker Catrine Vold (V) mener beboerparkering er en av flere løsninger på Nordstrand: – Vi trenger jo ikke å skyte med kanon hvis det fungerer med hagle

Sp-politiker Fredrick Bjerke (28): – Beboerparkering på Nordstrand løser ingenting, eplehageutbygging er det egentlige problemet

Mange er skeptiske til beboerparkering i Nordstrand bydel: – Et fenomen som hører bykjernen til

Bør Nordstrand få beboerparkering? Det skal bydelens politikere avgjøre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags