Nei til permanent gateparkering: – I praksis har flere av gatene på Nordstrand nå bare ett kjørefelt.

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En vei eller gate er en ferdselsåre for kjørende eller for mennesker som forflytter seg til fots, på sykkel, i barnevogn, på sparkebrett, sparkstøtting eller med andre fremkomstmidler. Kjøretøy parkeres på parkeringsplasser eller i garasjer.

Som følge av fortettingen på Nordstrand, mange boliger med utleieleiligheter og en velferdsøkning som har gitt flere familier råd til å ha mer enn én bil, så har gateparkeringen tiltatt enormt. I praksis har flere av gatene på Nordstrand nå ett kjørefelt.

Gateparkering på Nordstrand er i dag gratis, og det verste hos mennesker kommer frem når rivaliserende goder er gratis. Det er allmenningens tragedie som nå utspiller seg.

Alle boliger på Nordstrand har parkeringsplass(er) på egen tomt. Jeg er uenig med politikerne i Oslo som setter maksgrense for antall parkeringsplasser i reguleringsplaner også utenfor bykjernen, men det får bli en annen sak.

I et innlegg i Nordstrand Blad 9. september skriver Elisabeth Velle Andersen varmt for gateparkering og hun trekker frem en rekke vikarierende argumenter som at det er bedre for utrykningskjøretøy, bra for hjemmetjenesten og for håndverkere.

Mitt inntrykk etter å ha lest teksten til Elisabeth er at hun taler utleiernes sak. De som leier ut leiligheter på Nordstrand får høyere månedlig inntekt fordi leietaker kan parkere i gata utenfor! Mange utleiere meler sin egen kake og begunstiger seg selv fremfor andre. Takk til Elisabeth for å opplyse om det.

Hjemmetjenesten kunne utmerket godt leve med en tidsbegrensing. Om håndverkerne ikke kan parkere på tomta, så kan de vel akseptere å flytte bilen et par ganger i løpet av arbeidsdagen?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags