Gå til sidens hovedinnhold

Nesten seks tusen påmeldte til elevenes skolestreik for klimaet

Artikkelen er over 1 år gammel

I morgen streiker elever fra skoler i store deler av Norge for klimaet.

OSLO: Det er et stort engasjement for klima blant barn og unge for tiden, og elever verden rundt planlegger klimastreik.

Klimastreik-bølgen startet med den svenske miljøaktivisten Greta Thunberg (16), som har streiket skolen hver fredag, siden august i fjor, for miljøet. Forrige uke demonstrerte over fire tusen elever i Bergen, melder Natur og Ungdom, og elevstreiken i Oslo er rett rundt svingen.

I morgen, fredag 22. mars markeres klimastreiken på Eidsvolls plass i Oslo fra klokken 09.00 til 15.00. Klokken 12 vil det holdes appeller.

Skolestreiken har skapt diskusjoner om hvorvidt det skal føres fravær når elevene streiker. Sist fredag skrev NRK at 16 av 18 fylkeskommuner velger å registrere streikingen som ugyldig fravær, og at Oslo og Buskerud er de to kommunene der rektor får bestemme selv hvorvidt streik registreres som fravær eller ikke.

Fravær eller ikke, ifølge Natur og Ungdom er det forventet at over ti tusen elever rundt om i landet er med på streiken, og over tolv tusen har trykket "interessert" på Facebook-arrangementet i morgen, mens 5800 har trykket "skal".

Nordstrands Blad vil være tilstede på Eidsvolls plass fredag og holder deg oppdatert på hendelsen.