Bekkelaget kirkes barnehage ligger idyllisk til rett i nærheten av Brannfjell-skogen. Her har avdeling Regnbuen etablert mange faste turplasser. Rett ved barnehagen har de en fast bålplass med både lavvo og benker rundt bålet der de ofte tilbereder mat.

Går man lengre inn i skogen finnes Indianerplassen, Ronja-plassen, Blåbærplassen og tjernet Svarta der Nøkken holder til, i tillegg til mange andre steder der barna kan utforske naturen, klatre i fjellet, ake eller gå på ski om vinteren, og ikke minst leke, etablere vennskap og finne inspirasjon til lek.

Denne julen arrangerte avdeling Regnbuen nissefeste på den faste turplassen (også kalt «Jeg fant, jeg fant plassen»). Nissegrøten ble varmet over bålet; deilig risengrynsgrøt, selvsagt med mandel i. De 24 barna på storebarnsavdeling Regnbuen satt forventningsfulle rundt gryta og håpet på mandel i grøten. Stor var gleden hos Wilhelm som vant sjokolade da han fant mandelen i sin porsjon med risengrynsgrøt.

I skogen er det gøy å leke. Etter maten kastet barna seg ut i både frilek og felleslek. På Regnbuen er det veldig populært å høre eventyr, best er det når de voksne forteller. Enten det er tradisjonelle folkeeventyr, men også gjerne når barna på Regnbuen får lov til å være deltakere som de var i dag; en egen vri på eventyret som da «Bygda som gjemte at det var jul» ble til: «Barnehagen som glemte at det var jul».

På nissefesten i dag pyntet barna en fin liten gran i skogen med hjemmelaget julepynt og med lyslenker. Etter julegrøt og eventyr samlet alle barna seg rundt juletreet og sang både «Jeg gikk meg over sjø og land», «Så går vi rundt om en enebærbusk» og «Jul med din glede».

Endelig kom julenissen gjennom skogen. Ikke den kjedelige maskenissen, men den ekte julenissen, men sekk på ryggen og poser med sjokolade, pepperkake og seigmenn. Alle barna tok imot posen med glede og med stor takk til den snille nissen.

Oppsummert; Dette er den aller beste nissefesten vi har hatt i Bekkelaget kirkes barnehage. Ingen lekeplass er som naturen og Brannfjellskogen overrasker oss hver dag med sine unike muligheter for lek, matglede, eventyr og magi.

Hilsen fra alle store og små på avdeling Regnbuen.