Amors Baller på sletta

Innspilling: (F.v.) Harald Berg Weedon (18), Kåre Hedebrant (15) og Jana Opsahl (16) under inspillingen av kampen mellom Grimsrud og Matare United. Foto: Helene Falstad KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE!

Innspilling: (F.v.) Harald Berg Weedon (18), Kåre Hedebrant (15) og Jana Opsahl (16) under inspillingen av kampen mellom Grimsrud og Matare United. Foto: Helene Falstad KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE!

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Ungdomskomedien "Amors Baller" skal på kinolerretet 20. mars 2011. Akkurat nå er det inspilling på Ekebergsletta.

DEL

EKEBERG: Med Norway Cup på kokepunktet blir det lange dager for skuespillerne.

– Vi blir selvfølgelig distrahert, men det yrende livet gir levende og gode bilder til filmen, sier produsent Frederick Howard.


Han er en av fire som har stått for manuset. Inspirert av moderne amerikanske komedier håper han "Amors Baller" er god nok for en oppfølger.

– De siste årene har den amerikanske ungdomskomedien blitt modernisert. Den har et mer naturlig preg og det blir brukt frekkere dialog og replikker. Nerder og outsidere har også blitt mye kulere enn de var på 80-tallet. Dette har inspirert oss til å skirve Amors Baller og jeg ønsker at publikum skal kjenne seg igjen i historien vi forteller , sier Howard.

Svensk krydder

Den svenske stjernen Kåre Hedebrant (15) har fått hovedrollen som Lucas. Filmen skildrer hvordan Lucas flytter fra Stockholm til en norsk småby og forelsker seg i keeperen på det lokale jentelaget.

– Kåre er krydderet i filmen. Han er svensk, erfaren og en fantastisk karakter, forteller kasting ansvarlig, Andrea Eckerbom. Hun har tidligere funnet skuespillere til filmer som Fatso, Max Manus, En ganske snill mann og En vanlig dag på jobben.

Filmboble

Jana Opsahl (16) fra St. Hanshaugen har alltid hatt en forkjærlighet for scenen, teater og skuespill, men hadde aldri trodd hun ville ende opp foran kamera.

– Dette er en fantastisk filmboble. En helt ny opplevelse for min del. Det er gøy å følge hele prosessen fra å lese manus til selve inspillingen hvor historien blir levende, sier debutanten.

I rollen som Anita blir hun forelsket i bestekameraten til Lucas, Stian.

– Jeg har et godt øye til Stian (Harald Borg Weedon) i filmen, jeg oppdager hans indre skjønnhet, blir vel forelsket, men ja dette eksisterer kun under innspillingen, smiler hun.

Stunt og humor

Med mye fokus på forelskelser og fotball er det noen scener som skiller seg ut som Kåres favorittscener.

– Jeg liker scener der jeg får gjøre morsomme stunts. Taklinger, baller i hodet, ramle i leire og lignende. De er de beste, forklarer han.

Harald ler og skryter av kameraten:

– Det er lærerikt og moro å se Kåre in action.

Jana og Harald gleder seg til premierevisning av "Amors Baller", Kåre derimot vil gjerne slippe.

– Jeg synes det er vanskelig å se meg selv på film. Da jeg så meg selv i hovedrollen i filmen "La den rette komme inn", ble jeg helt satt ut, forklarer han.

Artikkeltags