Nordstrand-talent kan vinne millionstipend

SPENT: Sandra Lied Haga håper alle gode ting er fire og at det i år er hun som vinner talentstipendet. Foto: Nikolaj Lund

SPENT: Sandra Lied Haga håper alle gode ting er fire og at det i år er hun som vinner talentstipendet. Foto: Nikolaj Lund Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den lovende unge cellisten Sandra Lied Haga er nok en gang valgt ut som en av finalistene med mulighet til å vinne et av landets største klassiske talentstipend.

DEL

NORDSTRAND: For fjerde gang er 24-åringen valgt ut som en av finalistene av Equinor Morgendagens Helters jury, og kan tildeles en million kroner i stipend.

- Vil bety uendelig mye

Sandra Lied Haga er selv spent på hvem som er vinneren av prisen.

- Det vil bety uendelig mye for den internasjonale delen av karrieren min å få talentstipendet i år. Det er like spennende hver gang å være finalist, så jeg må bare krysse fingrene, sier Haga i en pressemelding.

Hun har vunnet åtte førstepriser i nasjonale og internasjonale konkurranser, siden hun startet karrieren sin i en alder av tre år. Da hun deltok på Baratt Due Musikkinstitutts program for spesielt talentfulle barn var hun den yngste deltakeren i sin tid. Siden har hun spilt på flere konsertscener i utlandet.

Et av Norges største talenter

Målet med talentstipendet er å  løfte frem unge norske musikktalenter og å hjelpe dem på veien videre mot en internasjonal karriere. Den verdenskjente pianisten og jurymedlem Leif Ove Andsnes har omtalt Haga som et av Norges største talenter og mener at hun og de andre finalistene hører hjemme på internasjonale konsertscener.

Haga er i finalen sammen med Amalie Stalheim fra Bergen, Caroline Wettergreen fra Bergen og Christian Grøvlen fra Bergen. Vinneren av stipendet blir kåret av juryen under Equinors Høstkonferanse 20. november. Vinneren vil få stipendet utbetalt over en fire års periode.

LES OGSÅ: Nordstrandsjente kan vinne millionstipend

Artikkeltags