Brygge i det blå

 Den planlagte båtutsettingsbrygga/padlebrygga mellom Ormsundkaia og Ceresbrygga skulle stått ferdig i juni, men uoverenstemmelser har ført til at arbeidet nå er stanset for andre gang.

Den planlagte båtutsettingsbrygga/padlebrygga mellom Ormsundkaia og Ceresbrygga skulle stått ferdig i juni, men uoverenstemmelser har ført til at arbeidet nå er stanset for andre gang. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Arbeidet med en padlebrygge ved Ormsundet tar mye lengre tid enn planlagt.

DEL

Ormsund: Det er Friluftsetaten som skal bygge en helt trinnfri lavbrygge mellom Ceresbrygga og Ormsundkaia. Bryggen, som blir 20 centimeter høy og 3.6 x 6 meter, skal være et tilbud til alle som skal sette ut og ta opp sine kajakker og kanoer. Det skal støpes et fundament på land, og en landgang på fire meter ut til selve bryggen. Rullestolbrukere får egen rampe.

Brygga, kostnadsberegnet til en million kroner, skulle vært ferdig i juni, men arbeidet ble ikke igangsatt før i begynnelsen av september. Kort tid etter ble arbeidet stanset, men gjenopptatt etter 4. 5 dager.

Uenighet

– Det er eiendoms- og reguleringsforhold som har bidratt til at prosjektet er utsatt i vesentlig grad. Mandag ble prosjektet igjen stoppet i påvente av Plan- og bygningsetatens uttalelser fra Bekkelaget vel. Stansen kan bety nok en langvarig utsettelse, sier prosjektleder i Friluftsetaten, Ingrid Beate Opdal.

Hun forteller at Bekkelaget vel har kommet med gode innspill som forbedrer prosjektet i forhold til landskapet, geologi, vær og forhold til flo og fjære.

– De er også enige i plassering, men ikke i byggemetoden til adkomstrappa. Plan- og bygningsetaten har godkjent den tekniske løsningen for rampen ned til brygga. Velet ønsker en annen teknisk løsning fordi de mener at ved å støpe på berget vil en fremtidig fjerning av rampen synliggjøre det «ødelagte» fjellet igjen, forklarer Opdal.

Ønsker samarbeide

Hva dette medfører, oppsummerer hun slik:

– Med den nye byggestansen, og usikkert utfall av hva Plan- og bygningsetaten mener om Bekkelaget vels innspill til en annen teknisk løsning, i tillegg til andre mindre endringer som forbedrer anlegget, er det usikkert om vi må reversere planene nok en gang.

– Det kan bety ny stans, og at kommunen taper en god del penger. Vi ønsker at det skal være et godt samarbeide mellom brukere og de tiltak som gjennomføres. På det stadiet i prosjektet vi er nå, ønsker vi først og fremst at anlegget skal kunne realiseres så raskt som mulig, sier Ingrid Beate Opdal.

Artikkeltags