Gå til sidens hovedinnhold

Flertall felte innbyggerinitiativ

Artikkelen er over 10 år gammel

Bystyret avviste på møte i går 19. mai innbyggerinitiativet om en helhetlig reguleringsplan for Holtet.

HOLTET: – Vi var forberedt på det. Jeg har ikke sett begrunnelsen eller hvem som har stemt ja, men vi snakket med en del Høyre-politikere som ikke var villige til å se at dette var noe annet enn innbyggerinitiativet som ble behandlet i fjor, sier Hege Roaldset for Aksjon Holtet som naturlig nok er skuffet over avgjørelsen.

LES OGSÅ: - Siste ord er ikke sagt

LES OGSÅ: Vil avdekke ulovligheter

Forslaget

I saksdokumentene står følgende forslag fra ordføreren til bystyret (forslaget er forkortet): "Bystyrets sekretariat mottok 15.04.2010 innbyggerinitiativ om én enhetlig reguleringsplan for Holtet. Det bes om at bystyret behandler krav om et midlertidig forbud mot tiltak i reguleringsområdene: (1) Holtet lokalsenter, (2) Holtet stasjonsområde og (3) Sporveistomta. Det vises til at reguleringsplanene ikke er integrerte og harmonerer ikke med hverandre. Det vises videre til at disse planene ikke vil oppnå de miljøgevinster og få den utvikling som var forutsatt av bystyret. bystyret behandlet innbyggerinitiativ vedrørende midlertidig bygge- og deleforbud for Holtet lokalsenter den 22.04.2009. Innbyggerinitiativet ble ikke tiltrådt. Forslag til reguleringsplan for Holtet stasjonsområde er til behandling i Plan- og bygningsetaten. Direktøren anbefaler forretningsutvalget å fatte følgende vedtak: Innbyggerinitiativ om enhetlig reguleringsplan for Holtet punkt 1 og 2 avvises. Innbyggerinitiativet som gjelder Holtet stasjonsområde oversendes Plan- og bygningsetaten som innspill i den pågående saksbehandlingen. Innbyggerinitiativ om enhetlig reguleringsplan for Holtet punkt 3 som gjelder Sporveistomta sendes byutviklingskomiteen."

Bystyrets forslag til videre behandling: innbyggerinitiativet avvises.

Stort lokalt engasjement

– Bystyret avviste at innbyggerinitiativet skulle få en skikkelig behandling. Jeg er skuffet over at de ikke ville gjøre det, og at de gjemmer seg bak noen formaliteter som jeg synes er helt feil tolket. Vi (Aksjon Holtet) kan jo ikke gi oss, men vi har ikke snakket sammen om hva vi skal gjøre nå. Det er tydelig at det lokale engasjementet er større enn noen sinne. Men vi har ikke kastet inn håndkleet enda. Så lenge det er et lokalt ønske om at vi skal fortsette arbeidet, så må vi bare holde på, avslutter Hege Roaldset.