Gå til sidens hovedinnhold

Ikke lenger «adgang forbudt» på Malmøya

Artikkelen er over 10 år gammel

Bystyrepolitiker Tone Tellevik Dahl (Ap) undret seg over Bundefjorden seilforenings bruk av Myren. Nå blir det ryddet opp.

MALMØYA: I mai sendte hun, på vegne av byutviklingskomitéen, et brev med åtte spørsmål om forholdene til byråd for miljø og samferdsel Jøran Kallmyr (Frp) og byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H).

Del på Facebook

– Det finnes mye rart i strandsonen i Oslo. Mange konflikter mellom kommunen som eier og brukerne av friområdene. Dette vil Ap rydde opp i, og vi har sett på flere steder de siste ukene, forteller Tellevik Dahl.

På Myren er det BSFs jolleseilende barn og ungdom som holder til. Her lagres båtene, her settes de på vannet fra en flytebrygge.

Området er regulert til friområde og er klassifisert som naturreservat av Miljøverndepartementet.

– Jeg irriterte meg over at området virket privat, blant annet ble man møtt av skilt med «adgang forbudt» på brygga. Ap mener det er synd hvis kommunale friområder ikke oppfattes som tilgjengelige pga. manglende kontroll og avtaler mellom ulike storbrukere av området, sier Tellevik Dahl.

Ulovlig

– Ikke bare var det ulovlige skilt, men også forhold ved brygge, lagring av stein, container og et stillas jeg ville vite om var lovlig , sier hun.

I svaret fra Kallmyr viser det seg at det ikke finnes godkjenning eller tillatelse for flere av de åtte punktene Tellevik Dahl påpeker.

Byråden sier blant annet:

– Det er ikke akseptabelt at det ikke foreligger en formell avtale om bruk av eiendommen. Bymiljøetaten har derfor hatt møter med impliserte parter, Bundefjorden Seilforening, Ormsund Roklub og Fylkesmannens miljøvernavdeling med tanke på å få på plass en avtale i løpet av sommeren som regulerer BSFs bruk av Myren.

Er i dialog

– Skiltene er fjernet og det er dialog om å få ryddet opp i ulovlighetene. Ap er ikke ute etter å jage vekk noen, men å ha orden i strandsonen. På Myren skal det være plass til både seilere og andre. Med godkjentstempel trenger ikke BSF lenger høre at de «tar seg til rette». Det er positivt, mener Tellevik Dahl.