Gå til sidens hovedinnhold

Jacobs skal utvides

Artikkelen er over 10 år gammel

Mathuset Jacobs på Holtet har planene klare for en ny utvidelse.

HOLTET: Det var i 2005 at Jacobs sist bygget ut og overførte driften til NorgesGruppens regi. Nå kan kjøpmann Knut Jacobsen hos ærverdige Jacobs fortelle at nye planer er i gjære.

– Den utvidelsen vi nå har begynt å jobbe med er regulert inn i Holtet-planen (reguleringsplan for Holtet lokalsenter av 2004, red.anm.), forteller Jacobsen og legger til:

– Jeg håper derfor at planprosessen skal gå raskt. Vi har nå bedt om nytt møte med Plan- og bygningsetaten.

LES OGSÅ: Tante Sophies Hus får skjenkebevilling

Mer mat

Utvidelsen av mathuset skal skje på tomten som vender mot Bernhusveien. Her ligger i dag to villaer som eies av Knut Jacobsen. Disse skal rives og et nytt bygg med to-tre plan over bakken skal oppføres. Dertil kommer en underetasje og to plan med parkering under bakken. Et mellombygg skal binde sammen det gamle og det nye bygget (se illustrasjoner).

Første plan (cirka 1060 m² netto) skal brukes til utvidelse av Jacobs.

– Her kommer det mer mat. Jacobs har landets største utvalg, rundt 24.000 produkter. Utfordringen i dag er at vi har for lite hylleplass til alle produktene, sier Jacobsen og røper at han også har andre spennende planer på gang.

– Dette er på planleggingsstadiet. Men en tanke vi har hatt har vært å lage en mathall. Det finnes ikke i Norge, og mange har etterlyst det. Hvorfor ikke legge den på Holtet? spør Jacobsen og vil foreløpig ikke røpe flere planer.

25. NOVEMBER: Kokkekamp på Jacobs

Gamle planer

Jacobsen har vært i møte med leietakerne av de to villaene.

– Det har hele tiden vært på det rene at leieforholdene har vært midlertidige. Planene har ligget der i mange år. Årsaken til at prosjektet har vært lagt på is såpass lenge har vært høye byggepriser. Med høye kostnader blir jo leieprisene deretter. Vi ser nemlig på mulighet for å leie ut deler av bygget. Vi hadde det ikke så travelt at vi ikke kunne vente til byggeprisene gikk ned, sier kjøpmannen hos Jacobs.

LES OGSÅ: Tante Sophie er tilbake hos Jacobs på Holtet

Enda bedre tilbud

Uten å røpe mer lover Knut Jacobsen at utvidelsen skal bety en enda bedre butikk til kundene.

– Dette er gode nyheter for matelskere. Vi ønsker å tilby det absolutt ultimate innen mat. Vi spinner videre på det Jacobs allerede står for og har en del spennende nye ideer i tillegg, avslutter Knut Jacobsen og anslår at planprosessen og byggeperioden vil ta til sammen cirka to år.