Kurver gir arbeid og mat

Anne Louise Hübert med kurver laget av kvinner i landsbyen Ngumbulu. Til høyre Odd Solheim ved Lions-klubben på Nordstrand. Foto: Kristin Trosvik

Anne Louise Hübert med kurver laget av kvinner i landsbyen Ngumbulu. Til høyre Odd Solheim ved Lions-klubben på Nordstrand. Foto: Kristin Trosvik

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Anne Louise Hübert (20) fra Ljan bruker all sin fritid på å hjelpe andre. Lørdag mottok hun Ungdommens frivillighetspris fra Lionsklubbene.

DEL

NORDSTRAND: Lionsklubbene i Oslo og Bærum arrangerte sitt distriktsmøte på Nordstrand skole lørdag. I den anledning ble Ungdommens frivillighetspris overrakt Ljansjenta Anne Louise Hübert for hennes arbeid for befolkningen i landsbyen Ngumbulu i Øst-Kenya.

Det var høsten 2008 at Anne Louise Hübert brukte fem måneder på å reise rundt i Israel, Kenya, Sør-Afrika, Filippinene, Hong Kong og Malaysia. To uker tilbrakte hun i landsbyen Ngumbulu. Det gjorde sterkt inntrykk på henne at barna i landsbyen på 3 000 mennesker ikke fikk mat. Tidligere hadde barna fått mat på skolen av myndighetene, men dette var nå slutt. Anne Louise bestemte seg for å gjøre noe med situasjonen.

Tilbake i Norge startet hun facebookgruppen «Hjelp – barna sulter», og mobiliserte venner og bekjente for å hjelpe landsbyen Ngumbulu. I november 2009 hadde hun klart å samle inn penger slik at 1500 skolebarn får ett måltid hver dag.

Vann og arbeidsplasser

Senere startet hun flere prosjekter i landsbyen, blant annet «Work 4 food» der voksne gravde en demning som samler vann i regntiden. For arbeidet mottar de mat. Hun har også startet foretaket Elevating trade (mer informasjon, se www.elevatingtrade.no) hvor hun importerer vesker og kurver, håndflettet av damene i Ngumbulu og distriktet rundt. På den måten skapes arbeidsplasser i landsbyen.

– Nå har vi klart å få tak i en brønnboremaskin. Det betyr at barna i landsbyen ikke trenger å bære ni liter vann i lange strekninger hver dag, forteller Anne Louise Hübert som for tiden studerer ernæring og jobber 50 prosent, i tillegg til frivillighetsarbeidet.

– Et brennende hjerte

– Denne unge damen fortjener å bli holdt frem som et sjelden eksempel for sin generasjon. Det viser bare at man trenger ikke være en stor organisasjon for å få til noe. Et stort pågangsmot og et brennende hjerte for saken gjør mye, heter det i juryens begrunnelse.

Anne Louise Hübert mottok en sjekk på 10 000 kroner som skal gå til arbeidet med å hjelpe barn og voksne i Ngumbulu.

Artikkeltags