Må «svømme» til trikken

 Denne søledammen på veien opp til trikkeholdeplassen på Sæter er både stor og dyp, og ikke alltid like lett å komme seg forbi.

Denne søledammen på veien opp til trikkeholdeplassen på Sæter er både stor og dyp, og ikke alltid like lett å komme seg forbi. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

En eldre dame ble våt fra livet og ned, og fikk vesken full av vann etter et knefall i en stor søledam på Sæter.

DEL

SÆTER: På stikkveien opp til trikkeholdeplassen i retning sentrum er det en diger søledam. Når det er kaldt er den delvis skjult under tynn is, og det er fort gjort å plumpe uti.

LES OGSÅ: «Badeavgift» ved legesenteret

En av våre eldre lesere gjorde nettopp det, og lurer på hvem som har ansvaret for å gjøre noe med det dype «bassenget» som vanskeliggjør tilgangen til trikkeholdeplassen.

Søkk våt

– Jeg er gammel, men sprek, og jeg hadde brodder. Likevel skled jeg uti. Jeg ble søkk våt fra livet og ned. Vesken måtte tømmes for vann og nå ligger alt innholdet til tørk, fortalte vår leser etter det ufrivillige badet.

Hun måtte avlyse turen sin og dra hjem for å skifte og vaske alle klærne sine. Også klokken ble lagt til tørk, ettersom den ble full av kondens.

Ingen ville ta ansvaret

– Jeg ringte Oslo kommune for å få dem til å gjøre noe med dammen, men da fikk jeg beskjed om at det var sporveiene som hadde ansvaret. Da jeg ringte dit sa de at det var kommunens ansvar, sukker vår leser.

Hun vet at hun ikke er den eneste som har hatt et ublidt møte med søledammen, og mener at noe nå bør gjøres.

I fjor la noen en trepall som en slags bro over dammen, men en varig løsning er nok mer etterspurt hos de som daglig ferdes her.

Vil se på saken

Da Nordstrands Blad kontaktet Oslotrikken AS om saken, fikk vi følgende svar:

– Vi skal selvsagt snarest se på saken og vurdere behov for tiltak slik at adkomsten blir tilfredsstillende, sier kommunikasjonssjef Cato Asperud.

– Hvis noen har fått skader på grunn av at vårt anlegg eventuelt ikke er i orden, så dekker vi selvsagt disse etter en framlagt dokumentasjon, sier kommunikasjonssjefen.

Artikkeltags