Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker ett samlet Holtet

Artikkelen er over 11 år gammel

Et nytt innbyggerinitiativ vedrørende Holtet sendes snart til politisk behandling.

HOLTET: I disse dager kan lokalbefolkningen på Holtet skrive under på initiativet som ligger ute i de fleste lokale butikker.

– Dette er en helt separat sak fra innbyggerinitiativet som bystyret behandlet i fjor. Den gangen dreide det seg om praktiseringen av reguleringsplan for Holtet lokalsenter. Denne gangen er fokuset å få én samlet reguleringsplan for Holtet. Vi ber om midlertidig bygge- og deleforbud for hele området i påvente av en slik plan, sier Hroar Møthe som bor i området. I dag eksisterer det hele tre reguleringsplaner for Holtet: Holtet lokalsenter, Holtet stasjonsområde (Marienlunden) samt Sporveistomta.

– Nå fylles det opp med bygg på alle tre reguleringsområder, og vi får en vesentlig høyere tetthet enn man kunne påregne, sier Møthe.

Spår kaos

Mor og datter Elen og Hege Roaldset fra Holtet har vært engasjert i utviklingen av området i mange år. De mener de tre områdene reguleres uten koordinasjon og samarbeid.

– Jeg tror ikke politikerne har oversikt over hva som skjer her når man legger sammen de tre separate planene, sier Elen Roaldset.

– Planene for stasjonsområdet innebærer stenging av Marienlundveien foran skolen. Dette kommer til å føre til flaskehalser høyere opp i Marienlundveien og i Skoleveien. Trafikken ned Raschs vei vil øke og det vil i hvert fall ikke bedre situasjonen i krysset, sier Hroar Møthe som mener politikerne er flinke til å stikke hodet i sanden.

– Holtet fortettes, snart skal Sæter fortettes. Hvis det kommer 2000 flere mennesker i området, er det nødt til å bli kaos. Politikerne har begynt denne prosessen i feil ende, sier Møthe. Når innbyggerinitiativet nå sendes til Rådhuset håper Holtet-beboerne at politikerne husker hva som ble sagt under planarbeidet.

– De sa det var en prioritert å få én samlet, helhetlig plan, sier Hege Roaldset.

Holdningene endret

Hege og Elen Roaldset var med i referansegruppen som jobbet med reguleringsplanen for Holtet lokalsenter i syv år.

– Den gang hadde man gode intensjoner, det var mer omtanke for dem som bor her. Det er en helt annen holdning nå. Det var tre ting som var utgangspunktet: Planen skulle være lokalt forankret. Man skulle løse trafikkproblemet. Og man skulle ta hensyn til miljøet. Ikke noe av dette er gjort. Det er derfor vi føler oss lurt, sier Hege Roaldset. Hroar Møthe sier at å løse problemet med trafikkrysset på Holtet var utgangspunktet i planene.

– De klarte ikke å løse krysset, deretter så de at man ikke kunne gjøre noe med Sporveistomta. Det virker som om de fikk panikk fordi det var politisk vilje til fortetting. Dermed ga man blaffen og ga klarsignal til å fortette selv om man ikke har løst noen av problemene, sier Møthe.

– Ingen vil innrømme det, ingen vil si at "dette ble mislykka", sier Hege Roaldset.

– Og ingen av politikerne sitter med historikken her, sier Elen Roaldset. Innbyggerinitiativet må ha minst 300 underskrifter for å komme til politisk behandling.

– Jo flere underskrifter jo bedre. Vi sender initiativet til politisk behandling så fort som mulig, sier Hege Roaldset.

LES FLERE SAKER OM HOLTET:

Sushibar på Funkis

DEBATT: Holtetutbyggingen og dispensasjoner!

DEBATT: Holtet er bra og blir bra

– Ingen vil ødelegge Holtet