NORDSTRAND/ØSTENSJØ: – Vi er glade for å kunne bidra til å støtte dette viktige lokale arbeidet, og vi håper at midlene vil styrke den innsatsen som gjøres for barn og unge i nærmiljøet, sier daglig leder og redaktør Kristin Stoltenberg i Nordstrands Blad.

Hun leder juryen, som har innstilt på hvem som skal få årets støtte. I juryen sitter også prest, forfatter og foredragsholder Per Anders Nordengen, Elisabeth Jølstad Hilde, familieterapeut i Bydel Nordstrand, og Bjørn Engen, selvstendig næringsdrivende og formann i Nordstrand Vel.

LES OGSÅ: Nordstrands Blad deler ut 150.000 til lokale tiltak – her er juryen

Det var totalt 17 lag og foreninger som søkte om midler. Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, som for fire år siden kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet. Kjøpet ble finansiert med et lån fra Sparebankstiftelsen DNB. Amedias gode resultater har gitt Amediastiftelsen muligheten til å nedbetale deler av lånet, og som følge av dette har Sparebankstiftelsen DNB stilt 25 millioner kroner til disposisjon for prosjekter for å styrke lokalsamfunnene. Midlene deles ut gjennom 73 Amedia-eide lokalaviser - deriblant Nordstrands Blad.

Tydelige kriterier for støtte

Kriteriene for støtte følger Sparebankstiftelsens prinsipper for tildeling. Det legges blant annet vekt på at tiltakene skal skape gode møteplasser og gi mestring og læring for mange. Barn og unge må være inkludert i tiltaket. Støtten skal ikke gå til ren drift, eller til tiltak med kort varighet, for eksempel enkeltarrangementer.

- Det er fantastisk moro å lese søknadene og se hvilket engasjement det er i nærmiljøet vårt. Det gjøres et svært godt arbeid for barn og unge, og vi skulle gjerne støttet enda flere. Denne gang har vi landet på seks konkrete tiltak, sier Kristin Stoltenberg.

De som får støtte er:

  • Abildsø Idrettslag/Østensjøjentene: 10.000 kroner i støtte til utstyr i arbeidet med å hindre frafall i jentefotball
  • Besøkssenter Våtmark, avdeling Østensjøvannet: 45.000 kroner til kassesnekring for familier, for å gi dyr et hjem
  • Foreningen for Lambertseter Gård: 20.000 kroner til rehabilitering av rom, for blant andre Nordstrand Sjakklubbs Ungdom
  • Nordstrand Drillklubb: 18.250 kroner i støtte til paradedrakter
  • Nordstrand Kulturarena: 40.000 kroner til å utvikle en fysisk skrivestue for barn og unge voksne
  • Stiftelsen Bekkelagstunet: 16.750 kroner til å forbedre Fjordtunets tilbud med et lite kjøkken