NORDSTRAND: Valpen Ebba rørte Nordstrands-hjertene. Engasjementet som har vært vist de siste to ukene er utrolig godt å se. Folk har stått på døgnet rundt for å kikke etter henne. Skolebarn har vært ute og lett, samt naboer og engasjerte ildsjeler i Rømlingen. Folk forteller om lite søvn, men et enormt engasjement for å finne den fire måneder gamle Norfolk Terrieren.

Noen hadde satt opp skilt utenfor husene sine til Ebba-letere om at de fikk lov til å gå inn i hagen. Andre har hengt opp lapper og vært aktive i å etterlyse henne på Facebook. En kjernegruppe på 10–15 mennesker har lett hver eneste natt. De som ikke har bidratt konkret med letingen, har heiet fra sosiale medier. Mange tusen hjerter og tomler opp er sendt i retning Ebbas letemannskap og eiere via Facebook.

Det var en rørt, glad og sliten hundeeier Nordstrands Blad pratet med på tirsdag. Da var Ebba akkurat funnet av en nabo, bare 50 meter hjemmefra. Familien hadde begynt å miste håpet etter at Ebba forsvant for to uker siden.

Historien om Ebba sier noe veldig fint om lokalmiljøet på Nordstrand. Her bor det folk som bryr seg om hverandre og som står på for hverandre. Det er mange hundeglade folk i bydelen og en forsvunnet liten valp rører hjertene. Det samme så vi tidligere i år da et annet nordstrandspar mistet hunden sin etter at en råkjører meide den ned. Da var det fortvilelse og sinne over at en bilist kunne gjøre det, som preget debatten, samt omtanke for de som mistet hunden sin.

Letingen etter Ebba får frem det beste i folk. Det er godt å se.

Men det stopper ikke der. Folk på Nordstrand får også et knallgodt skussmål etter helgens første Gåsehud ved fjorden-festival. Christer Falck og Catharina Jacobsen har dratt i gang en festival – hvor Falck i oppsummeringen ender med å rose publikum opp i skyene: «Nordstrandsfolk klarer å sitte stille og lytte. På lørdag var det musikk i fire timer i strekk, uten at vi hørte en lyd fra publikum. Jeg ble nesten rørt.»

Christer Falck har sett det samme i Nordstrand kirke under Gåsehud-konsertene. Artister forteller at det er helt spesielt, det er ikke en lyd fra publikum. Nordstrandsfolk er et sivilisert og veldig fint publikum, som er der på musikkens premisser.

Det er all grunn til å sende tomler og hjerter i retur til folk på Nordstrand!

Bildeserie

Se hvem som var på Gåsehud ved fjorden i helgen!

 

Bildeserie

Første kveld med Gåsehud ved fjorden - se hvem som var tilstede